Spendrups Bryggeri AB

Med Mariestads Julebrygd lanseras nu det första riktiga alkoholfria julölet

Dela

Julen är för många förknippad med mat och dryck, däribland mörkt och smakrikt julöl. Nu lanseras det första alkoholfria julölet, Mariestads Alkoholfria Julebrygd. Ett alkoholfritt alternativ för alla som vill kunna njuta av ett gott julöl som väl matchar det klassiska julbordet. Enligt en undersökning från Nepa avstår en av fem svenskar alkohol helt och hållet under sitt julfirande*.

Mariestads Julebrygd Alkfri
Mariestads Julebrygd Alkfri
  • Största möjliga njutning till så många det går, så även i juletid. Det är min devis. Bara för att man väljer att avstå från alkohol ska det naturligtvis inte behöva innebära att man ska behöva avstå från julöl, som är något av det godaste som finns. Det smärtar i en bryggmästares hjärta, säger bryggmästare Richard Bengtsson på Spendrups Bryggeri, med en viss glimt i ögat.

Till doftande toner av hela fem maltsorter har Richard Bengtsson bryggt ett öl som bjudit på utmaningar. Fem maltsorter som ska kombineras och därtill frånvaro av smakbärande alkohol ställer naturligtvis krav på hantverkskunnande.

  • Utmaningar är både svettiga och roliga. Jag är väldigt nöjd med resultatet och hoppas att detta blir ett öl som faller många svenska ölälskare i smaken, säger Richard Bengtsson.


Ytterligare julöl från Spendrups julölsverkstad 
Spendrups bjuder i år på ett variationsrikt ölsortiment som inkluderar såväl en vit som grön jul. Förutom Mariestads Alkoholfria Julebrygd finns även de ekologiska brygderna Melleruds Prima Julöl Eko samt Grängesbergs Julöl Eko. Som traditionen bjuder står även Spendrups Bryggeri Julbrygd till buds och så även Mariestads Julebrygd 5,8 vol%. Sedan några år tillbaka finns även Brutal Brewing Toasted Christmas Lager, som enkom tagits fram som ett folköl.  Det blir en god jul även i år. 
 

Pressinformation finns här:

https://drive.google.com/drive/folders/0B0r65UsY2VcdQWVqaWhqOVBpX1k?usp=sharing

För ytterligare information kontakta:

Richard Bengtsson, chefbryggmästare på Spendrups

070-215 68 99, richard.bengtsson@spendrups.se 
 

Rose-Marie Hertzman, presschef på Spendrups

070-283 02 75, rose-marie.hertzman@spendrups.se


 

*I en undersökning som genomförts av Nepa, på uppdrag av Spendrups kring svenskarnas vanor kring bl a mat och dryck i juletid.  En av fem svenskar (21 %) säger att man helt och hållet avstår alkohol under sitt julfirande.

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Kontakter

Bilder

Mariestads Julebrygd Alkfri
Mariestads Julebrygd Alkfri
Ladda ned bild
bittar 2
bittar 2
Ladda ned bild
MARIESTADS JULEBRYGD 5 8
MARIESTADS JULEBRYGD 5 8
Ladda ned bild
wisby julbrygd
wisby julbrygd
Ladda ned bild
Melleruds Prima Julo l
Melleruds Prima Julo l
Ladda ned bild
Spendrups julöl
Spendrups julöl
Ladda ned bild
WisbyWinterWeissbock
WisbyWinterWeissbock
Ladda ned bild
wisby julsnaps
wisby julsnaps
Ladda ned bild
Gra ngesberg 50RG julol 5 3
Gra ngesberg 50RG julol 5 3
Ladda ned bild
Valkyrian
Valkyrian
Ladda ned bild
Flaska Christmas glow
Flaska Christmas glow
Ladda ned bild
WISBY BARLEY BLOT
WISBY BARLEY BLOT
Ladda ned bild
sleepy bulldog winter ale
sleepy bulldog winter ale
Ladda ned bild
frosty 1
frosty 1
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spendrups världsledande på ekologisk öl4.6.2018 09:32Pressmeddelande

Spendrups har jobbat länge på ett starkt och stort utbud av ekologiska drycker, trots att det innebär stora utmaningar. Det gäller inte minst inom ölproduktionen där vi har valt att producera öl som är ekologiskt till 100 procent. Spendrups har nu skrivit avtal med ytterligare en producent av ekologisk humle, och säkrat tillgången av humle i många år framåt. Nu hr vi passerat 10 miljoner liter ekologiskt öl vilket innebär att vi är störst i världen på ekologisk öl.

Nyhet! Schweppes Lemon Zero – och tre älskade sommardrinkar utan tillsatt socker15.5.2018 09:52Pressmeddelande

Sommarens svalkande drinkar är till för att avnjutas, kanske allra helst vid poolkanten eller på en god väns balkong. Oavsett finns det aldrig anledning att tumma på smaken. Därför lanserar nu Schweppes Lemon Zero, för dig som vill njuta av lika goda drinkar utan tillsatt socker. Testa Schweppes Lemon Zero i tre klassiska sommarfavoriter – du kommer garanterat få en frisk smakupplevelse du länge vill sippa på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum