Clarion Hotel Post

MED NYA UNDERKLÄDER SKA HAN VINNA THE WORLD COCKTAIL CHAMPIONSHIP

Dela

Snart kan det finnas två världsmästare under det gamla posthusets tak. Joel Konza som tidigare i vår blev ”Årets Bartender 2018” åker nästa vecka till Tallin för att representera Sverige i ”The world cocktail championship”, som anordnas årligen av international bartender association. Joel kommer att tävla i kategorin ”sparkling wine”, där har han tagit fram en drink som han valt kalla Jenny Lind, efter operasångaren från 1850-talet som bär samma namn som gatan han bor på i Göteborg.

Joel Konza, ursprungligen från Australien flyttade till Göteborg i Januari 2017, efter många år på resande fot som lärare på European bartender school, då han träffat en flickvän på vägen och nu ville de ha någonstans att kalla ”hem”. Kalla det ödet, hans flickväns väninnas pappa var ingen mindre än Världsmästaren Dosa Ivanov. På den vägen startade Joel sin anställning som bartender i Bon Bon Bar för att sedan börja tävla i Bartending.

Drinken, som innehåller bland annat spicy mango, angostura rom 1919 & mousserande vin har han valt att kalla ”Jenny Lind”.  När Joel flyttade till Göteborg hamnade han på Jenny Linds Gata, ett tag efter såg han filmen ”The greatest showman” som operasångaren från 1850-talet medverkade i. När han hörde namnet blev han direkt intresserad av vem hon var och började läsa om hennes historia.

Nu hänger Jenny med honom till VM, där syftet för att citera Joel själv är ” to bring Swedish heritage into the modern day cocktail world.” 

I framtiden vill Joel fortsätta tävla i Bartending och han drömmer om att vinna de tre största tävlingarna i världen. Resan till Tallin nästa vecka för honom ett steg närmre till att uppfylla 1/3 av sin dröm. Efter att ha blivit tränad av den rutinerade världsmästaren Dosa Ivanov, bartender på Clarion Hotel Post, känner Joel att det enda som kan stoppa honom nu skulle vara nervositet och skakiga händer. Förberedelserna inför ett världsmästerskap kan se olika ut, Joel tar långa duschar för att gå igenom rutinen i huvudet samt köper nya underkläder inför tävlingen. ”It gives me a confident boost” - Säger Joel Konza själv med sin charmiga australienska dialekt.

 

Mer information om tävlingen:

Tävlandes från olika länder är indelade i fem olika kategorier i första deltävlingen. 
(longdrinks, shortdrinks, after dinner, bartenders choice, sparkling wine)

Vinnarna i vardera kategori går sedan vidare till den stora finalen på onsdagskvällen där en jury utser den bästa drinken av dem alla. Det slutgiltiga resultatet kommer under galan på Torsdagskvällen den 4/10. 

Man kan följa tävlingen live på international bartender associations facebooksida. 

Nyckelord

Bilder

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurang Norda där Göteborg möter New York och restaurang VRÅ, där västkusten möter Japan.

I hotellet finner du även Skönhetsfabriken som erbjuder det bästa och senaste inom hälsa och skönhet i ett helhetskoncept med träning, behandlingar, relax & salong.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Hotellkonserter – nytt koncept med premiär på Valborg21.4.2020 12:00:00 CESTPressmeddelande

Tomma hotell och inställda konserter. Då fick Clarion Hotel Post och eventbyrån Revolve idén att lansera ett nytt koncept – hotellkonserter! På Valborgsmässoafton är det premiär och på scen i en studio på Clarion Hotel Post i Göteborg står Timo Räisänen. Från hotellrummen följer gästerna konserten live. De chattar och önskar låtar och några utvalda kommer höra en knackning på dörren och bjudas in till att följa konserten på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum