Med orgeln i fokus

Dela

Under hösten 2021 startade S:t Johannes församling i Norrköping musikinitiativet Tisdagsmusik i S:t Johannes. Varje tisdag kl.18.30 bjuds det på konsert i S:t Johannes kyrka där konsertbesökarna får ta del av en stor variation musikupplevelser, ofta med kyrkans fina orgel i fokus.

Foto av Fredrik Schlyter
Foto av Fredrik Schlyter

Organisten David Löfgren står bakom satsningen och har som mål att lyfta fram kyrkorgeln och dess stora möjligheter. Han vill att fler ska upptäcka att orgeln är ett instrument med fantastiska egenskaper, som kan uttrycka musik från vitt skilda tider och genrer. David ser orgeln som ett tidlöst uttrycksmedel som har gett människor glädje, hopp och tröst i många hundra år, och som fortsätter att göra så även i vår tid.

Syftet med initiativet är också att göra orgelkonserter mer tillgängliga för alla. Det gör David både genom valet av musiken och hur han berättar kring den. Därför kan man i S:t Johannes kyrka få höra honom tolka både klassiska mästare som Bach och vår tids populärmusik som ABBA, Avicii och Gärdestad.

I utbudet under tisdagskvällarna finns bland annat klassiska orgelkonserter, Ligga i bänken-konserter, körkonserter, sångprogram, improvisationer, folkmusik, konserter med kyrkans orgelelever och studerande vid De Geers musikgymnasium. För klassiska musikälskare och orgelfantaster blir det djupdykningar i den klassiska orgelrepertoaren. Och vid de populära Ligga i bänken-konserterna kan den som vill lägga sig ner i kyrkbänken, kanske med en lånad kudde och filt, låta blicken vandra över det vackra kyrktaket och med musikens kraft bli förflyttad i tid och rum för en stund.

Information om kommande konserter finns på Svenska kyrkans webb: https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping/tisdagsmusik

Nyckelord

Kontakter

David Löfgren, Organist i S:t Johannes församling
011-24 13 33
david.lofgren@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto av Fredrik Schlyter
Foto av Fredrik Schlyter
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum