Enköpings kommun

Medarbetare orsakade smittspridning på LSS-boende

Dela

För ungefär tre veckor sedan gick en av kommunens medarbetare till sitt jobb på ett LSS-boende med covidsymtom. Medarbetaren testade senare positivt för covid-19 och visade sig ha smittat tre kunder och en medarbetare.

Det visar resultatet av smittspårningen som har gjorts.

– Det som har hänt är mycket bekymmersamt. Vi ser allvarligt på detta och har utrett ärendet noggrant tillsammans med vår HR-avdelning, säger Barbara Lundgren, tillförordnad förvaltningschef på vård- och omsorgsförvaltningen.

– Vi har nått en överenskommelse med medarbetaren om att den ska avsluta sin anställning hos oss.

Kunde ha orsakat större smittspridning

– Även om vi har följt våra rutiner för vård och hantering vid misstänkt smitta, får vi säga att vi har haft tur att smittan inte spridit sig längre än till fyra personer. Kunderna på LSS-boendet deltar i Omnia Daglig verksamhet och till den kommer kunder från flera LSS-boenden i Enköping. Risken fanns att smittan kunde ha spridits brett via den verksamheten, säger Barbara Lundgren.

Kunderna och medarbetaren som smittats har tillfrisknat och är åter i verksamheten.

Tid för telefonintervju

Vår tillförordnade förvaltningschef finns tillgänglig för intervju på telefon i dag den 16 september klockan 14.30–15.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum