Jönköpings kommun

Medborgardialog om framtidens Österängen

Dela
Puck Larsson är planarkitekt och ansvarar för arbetet med planprogrammet för Österängen.
Puck Larsson är planarkitekt och ansvarar för arbetet med planprogrammet för Österängen.

När kommunen växer är det en stor utmaning att kunna utveckla olika kommundelar och stadsdelar på ett bra sätt. Fler bostäder behövs samtidigt som platsens kvaliteter ska kunna bevaras och brister förbättras. Därför ska Jönköpings kommun i samarbete med Vätterhem ta fram ett planprogram för Österängen. Arbetet inleds med en medborgardialog där boende och verksamma på Österängen får ge sina idéer och synpunkter på vad som är viktigt när ett nytt planprogram för hur Österängen kan utvecklas och växa ska tas fram.

- Ett planprogram beskriver hur ett område kan utvecklas med nya bostäder, verksamheter, vägar och grönområden. Det ska också beskriva vad som är värdefullt att bevara och ta till vara på, säger Puck Larsson som är planarkitekt på Jönköpings kommun och just nu projektledare för arbetet på Österängen.

Vätterhem äger de flesta fastigheterna och större delen av marken på Österängen. Området har idag en stor del små lägenheter, det skiljer området från andra stadsdelar där Vätterhem har mycket lägenheter.

Dialog digitalt

- Medborgardialogen som sker inom ramen för planprogrammet är ett mycket bra tillfälle såväl för våra befintliga hyresgäster på Österängen som för övriga kommuninvånare, att engagera sig och vara delaktiga i att utforma stadsdelens framtida utveckling, säger Raymond Paska, marknadschef hos Vätterhem.

Medborgardialogen genomförs i en digital enkät på kommunens hemsida och pågår fram till 20 december. För att fånga in många synpunkter kommer besök och dialog även genomföras i olika sammanhang på plats, utifrån vad som går att göra med hänsyn till coronaviruset.

- Vi är bland annat igång med ett arbete på Österängsskolan där en del elever kommer besvara en enkät och jobba med en rituppgift där de ska rita och förklara vad de tycker är bra på Österängen, vad de önskar skulle finnas eller vad de saknar på Österängen. Jag ser fram emot att ta del av deras tankar och se resultatet av barnens arbeten, säger Puck Larsson.

Resultatet av medborgardialogen utgör ett underlag i det fortsatta arbetet med att ta fram ett programförslag. Politikerna i stadsbyggnadsnämnden tar sedan ställning till förslaget.

Kontaktperson

Puck Larsson, planarkitekt
Tel: 036-105119
E-post: puck.larsson@jonkoping.se

Kontakter

Bilder

Puck Larsson är planarkitekt och ansvarar för arbetet med planprogrammet för Österängen.
Puck Larsson är planarkitekt och ansvarar för arbetet med planprogrammet för Österängen.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum