Jönköpings kommun

Medborgardialog om utvecklingen i mindre tätorter och på landsbygden

Dela

Nu startar kommunen arbetet med den andra etappen i arbetet med utbyggnadsstrategi 200 000 invånare, det som kommer bli kommunens nya översiktsplan. I det inledande skedet får invånarna möjlighet att tycka till om vad som är bra och vad som kan utvecklas.

Fri för redaktionella sammanhang kopplat till ämnet. Foto: Anna Hållams.
Fri för redaktionella sammanhang kopplat till ämnet. Foto: Anna Hållams.

Det kan till exempel handla om var det är möjligt att bygga nya bostäder och verksamhetsområden, utveckla möjligheterna till fritidsaktiviteter och rekreation eller vad som är viktigt att bevara.

I denna etapp ingår landsbygden och kommunens övriga tätorter, till exempel: Gränna, Visingsö, Örserum, Ölmstad, Skärstad, Kaxholmen, Lekeryd, Tenhult och Bottnaryd. I den första etappen där Jönköping och centrala tätorter ingår har medborgardialog och samråd redan genomförts.

Medborgardialogen sker i första hand digitalt där invånarna kan tycka till på kommunens hemsida. Man får märka ut en plats och tycka till om vad som går att utveckla på den eller vad som är bra med den idag. Det kommer också hållas sex digitala dialogmöten med fokus på de olika kommundelarna. För den som inte är så bekväm med datorer kan man kontakta kommunens kontaktcenter via telefon och få hjälp med att lämna synpunkter.

- Det är viktigt att hela kommunen kan leva och att vi ser till att skapa bra möjligheter för det när vi nu gör en plan för hur vi ska kunna växa till 200 000 invånare. Jag hoppas många tar chansen att tycka till i medborgardialogen, vi vill lyssna på invånarnas idéer och synpunkter och det är bra att få med dem redan från början, säger Mona Forsberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Medborgardialogen blir ett av underlagen när kommunen tar fram ett förslag på hur olika kommundelar kan växa och utvecklas. Detta kommer presenteras under hösten 2022.

Fakta om medborgardialogen

Mer information och hur du svarar i medborgardialogen finns på www.jonkoping.se/200000
Du kan också ringa kommunens kontaktcenter, tel. 036- 10 50 00 för att lämna synpunkter.

6 digitala dialogmöten kommer genomföras under hösten:

Bottnaryd, Norra Mo - 12 oktober kl. 18.30
Lekeryd, Svarttorp - 26 oktober kl. 18.30
Tenhult, Ödestugu - 9 november kl. 18.30
Kaxholmen, Skärstad, Ölmstad - 16 november kl. 18.30
Gränna, Örserum - 22 november kl. 18.30
Visingsö - 23 november kl. 18.30

Medborgardialogen är öppen fram till 31 december 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fri för redaktionella sammanhang kopplat till ämnet. Foto: Anna Hållams.
Fri för redaktionella sammanhang kopplat till ämnet. Foto: Anna Hållams.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Så fortsätter Jönköpings kommun arbetet kring föroreningarna på Mariebo13.10.2021 14:18:32 CEST | Pressmeddelande

Jönköpings kommun är en av flera myndigheter som arbetar med projektet kring föroreningarna i stadsdelen Mariebo. Kommunen har haft flera möten med de boende i olika former och det finns en gemensam kommunikationsgrupp där tjänstepersoner från kommunen, SGU och Länsstyrelsen ingår. De boende i området får regelbunden information utskickad och många informationsmöten har hållits där de boendes synpunkter i projektet tas tillvara.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum