Lunds stift, Svenska kyrkan

Medeltida pilgrimsmusik och festmässa i Arlöv

Dela

Biskop Johan Tyrbergs visitationsvecka i Bara kontrakt avslutas lördagen den 23 april med pilgrimsmusik och festmässa i Arlöv. Temat för visitationen är ”Färdas tillsammans” och det kommer att märkas även under de två sista programpunkterna.

För den som var djärv nog att ge sig ut på pilgrimsfärd under medeltiden tjänade musiken en viktig roll; både som en välkommen distraktion såväl som något moraliskt och psykiskt stärkande. Riksspelmännen Anna Rynefors och Erik Ask-Upmark, som bildar ensemblen Dråm, berättar, sjunger och spelar på medeltida musikinstrument såsom harpa, orgelportativ och olika säckpipor under konserten ”Färdas tillsammans – pilgrim då och nu”. Dråm låter oss följa en pilgrim från de nordiska länderna på väg till en av kristendomens främsta vallfärdsorter: Den helige Jakobs grav i Santiago de Compostela.

Det görs en paus i konserten då radioprataren och manusförfattaren Kalle Lind samtalar med biskop Johan om vad biskopen upplevt under visitationen.

Lördag 23 april:
14.00 Pilgrimsmusik och samtal mellan biskop Johan och radioprataren Kalle Lind i Arlövs församlingshem

16.00 Festmässa i Arlövs kyrka med biskop Johan, kontraktsprost Jan-Olof Aggedal, kyrkoherde Bo Sandahl och Kontraktskören under ledning av kontraktets kyrkomusiker.

Pressbilder på biskop Johan finns att ladda ner på Lunds stifts webbplats: http://www.svenskakyrkan.se/lundsstift/pressbilder-johan-tyrberg

Följ biskop Johans visitation via hans Twitterkonto, på Lunds stifts Facebooksida samt via #färdastillsammans.

Nyckelord

Kontakter

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 165 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum