FN:s World Food Programme (WFP)

Mediematerial för årsdagen av den rohingyska flyktingkrisen

Dela

Köpenhamn – Det var den 25 augusti för ett år sedan som den stora strömmen av hundratusentals rohingyska flyktingar började lämna Myanmar. Det finns nu nästan en miljon rohingyer som bor i flyktingläger runt Cox’s Bazar i Bangladesh – den största samlingen av flyktingar i världen. De är helt beroende av humanitära organisationer, inklusive FN:s World Food Programme (WFP), Bangladeshs regering och av det bangladeshiska folket.

WFP/Saikat Mojumder
WFP/Saikat Mojumder

För att upprätthålla fokus på situationen för rohingyerna, som nu även drabbas av monsunregn, erbjuder WFP videomaterial och fotografier från de läger där WFP tillhandahåller livräddande livsmedelsassistans. Det finns även möjligheter till intervjuer med WFP:s personal som arbetar på frontlinjen i denna, kritiskt underfinansierade, humanitära kris.

Ni kan ladda ner video och fotomaterial här: 

Videomaterial för årsdagen
Streaming: https://youtu.be/zWuGI4iL2CA

Länk för nedladdning (video + shotlist): https://spaces.hightail.com/receive/OAYri9MBdY

Fotografier: https://spaces.hightail.com/receive/5OPhyGXyDg

Vänligen kontakta oss om ni vill intervjua några av de följande personerna: WFP:s nödhjälpskoordinator Peter Guest och WFP:s kommunikatör Shelley Thakral i Cox’s Bazar; samt WFP:s vice landschef i Bangladesh, Dipayan Bhattacharyya, som var på plats när krisen började.

Nyckelord

Kontakter

Shelley Thakral, WFP/Cox’s Bazar, Tel. +8801755642150, shelley.thakral@wfp.org
Joseph McHugh, Bangkok, Tel. +66 (0)26593102, Mob. +66 615758027, joseph.mchugh@wfp.org

Bilder

WFP/Saikat Mojumder
WFP/Saikat Mojumder
Ladda ned bild
WFP/Saikat Mojumder
WFP/Saikat Mojumder
Ladda ned bild
WFP/Saikat Mojumder
WFP/Saikat Mojumder
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme räddar liv i katastrofer och förändrar liv för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

Livsmedelspriserna fortsätter att öka i länder med konflikt - borde utlösa ”chock och ilska”16.10.2018 07:01Pressmeddelande

KÖPENHAMN– Ny forskning från FN:s World Food Programme som släpps i samband med världslivsmedelsdagen visar att livsmedel blir allt mindre prisvärda i länder som är utsatta för konflikt eller politisk instabilitet. I ytterligare ett dussintal länder fortsätter de ihärdigt höga livsmedelspriserna att göra det omöjligt för miljontals människor att få tillgång till en näringsrik måltid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum