FN:s World Food Programme (WFP)

Mediematerial för årsdagen av den rohingyska flyktingkrisen

Dela

Köpenhamn – Det var den 25 augusti för ett år sedan som den stora strömmen av hundratusentals rohingyska flyktingar började lämna Myanmar. Det finns nu nästan en miljon rohingyer som bor i flyktingläger runt Cox’s Bazar i Bangladesh – den största samlingen av flyktingar i världen. De är helt beroende av humanitära organisationer, inklusive FN:s World Food Programme (WFP), Bangladeshs regering och av det bangladeshiska folket.

WFP/Saikat Mojumder
WFP/Saikat Mojumder

För att upprätthålla fokus på situationen för rohingyerna, som nu även drabbas av monsunregn, erbjuder WFP videomaterial och fotografier från de läger där WFP tillhandahåller livräddande livsmedelsassistans. Det finns även möjligheter till intervjuer med WFP:s personal som arbetar på frontlinjen i denna, kritiskt underfinansierade, humanitära kris.

Ni kan ladda ner video och fotomaterial här: 

Videomaterial för årsdagen
Streaming: https://youtu.be/zWuGI4iL2CA

Länk för nedladdning (video + shotlist): https://spaces.hightail.com/receive/OAYri9MBdY

Fotografier: https://spaces.hightail.com/receive/5OPhyGXyDg

Vänligen kontakta oss om ni vill intervjua några av de följande personerna: WFP:s nödhjälpskoordinator Peter Guest och WFP:s kommunikatör Shelley Thakral i Cox’s Bazar; samt WFP:s vice landschef i Bangladesh, Dipayan Bhattacharyya, som var på plats när krisen började.

Nyckelord

Kontakter

Shelley Thakral, WFP/Cox’s Bazar, Tel. +8801755642150, shelley.thakral@wfp.org
Joseph McHugh, Bangkok, Tel. +66 (0)26593102, Mob. +66 615758027, joseph.mchugh@wfp.org

Bilder

WFP/Saikat Mojumder
WFP/Saikat Mojumder
Ladda ned bild
WFP/Saikat Mojumder
WFP/Saikat Mojumder
Ladda ned bild
WFP/Saikat Mojumder
WFP/Saikat Mojumder
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme räddar liv i katastrofer och förändrar liv för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid. 

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnbidrag till WFP. Det stöd som ges som kärnbidrag ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnbidraget hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

Sverige står medvärd till konferens i Genève för att mobilisera resurser till Jemen – världens värsta humanitära katastrof25.2.2019 15:33:26 CETPressmeddelande

KÖPENHAMN– FN:s World Food Programme och andra medlemmar av det humanitära samfundet kommer delta i givarkonferensen i Genève imorgon, tisdagen den 26:e februari, för att mobilisera resurser till katastrofen i Jemen. 20 miljoner människor, vilket motsvarar 70 procent av befolkningen, har en otrygg livsmedelsförsörjning som är så pass allvarlig att de inte vet varifrån de ska få tag på nästa måltid.

Flexibelt kärnstöd möjliggjorde WFP:s arbete under 2018 med att nå världens mest utsatta människor15.1.2019 14:41:18 CETPressmeddelande

KÖPENHAMN – FN:s World Food Programme (WFP) tog emot 440 miljoner amerikanska dollar (cirka 3,9 miljarder svenska kronor) i flexibelt kärnstöd under 2018, det motsvarar en tioprocentig ökning jämfört med 2017. Flexibelt kärnstöd ger WFP möjligheten att använda finansieringen där behoven är som störst och flexibiliteten till att agera i oförutsedda katastrofer, samt att upprätthålla den livsnödvändiga assistansen i bortglömda och utdragna kriser.

Livsmedelspriserna fortsätter att öka i länder med konflikt - borde utlösa ”chock och ilska”16.10.2018 07:01:00 CESTPressmeddelande

KÖPENHAMN– Ny forskning från FN:s World Food Programme som släpps i samband med världslivsmedelsdagen visar att livsmedel blir allt mindre prisvärda i länder som är utsatta för konflikt eller politisk instabilitet. I ytterligare ett dussintal länder fortsätter de ihärdigt höga livsmedelspriserna att göra det omöjligt för miljontals människor att få tillgång till en näringsrik måltid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum