MEDS Apotek släpper halvårsrapport - visar rekordtillväxt och avslöjar satsning på egna varumärken

Dela

Nätapoteket MEDS avslutar våren med en tillväxt på 100% jämfört med samma period 2020 och en preliminär omsättning på 200 miljoner för halvåret. Nu storsatsar man på egna varumärken.

“Vi har sett en mycket stark vår och start på sommaren och jag känner en stor stolthet över teamet som överträffar våra högt ställda förväntningarna månad efter månad. Att växa över 100% jämfört med samma period förra året, som omfattade hamstringsvågen under utbrottet av Covid-19, är fantastiskt. När pandemin nu klingar av och köpbeteenden återgår ser vi fortsatt stort intresse för onlineapotek”, säger Björn Thorngren, VD och medgrundare av MEDS Apotek.

MEDS, som vann Årets e-handel 2021 inom kategorin hälsa, växer tre gånger snabbare än marknaden och fortsätter utveckla sitt erbjudande inom både receptbelagda läkemedel och egenvård. Under sommaren lanseras de första produktserien i MEDS satsning på egna varumärken. Först ut är kosttillskott vilket löpande kommer följas av andra produkter och kategorier. Som ansvarig för satsningen har MEDS rekryterat Johanna Lim Falk från Navigio.

“Vi tror starkt på kombinationen av egen D2C och fortsatt satsning på våra övriga 30,000 produkter från etablerade och starka varumärken. MEDS har en halv miljon aktiva kunder idag som utgör en fantastisk plattform att lansera nya varumärken, både egna och externa som är nya på svenska marknaden”, fortsätter Björn Thorngren.

För att stärka upp erbjudandet inom receptbelagda läkemedel fördjupar MEDS bl.a. sina samarbeten med logistikpartners för att exempelvis kunna expediera kylvaror, t.ex. insulin, direkt hem till dörren i en utökad del av landet.

“Vi har verkligen sett ett skifte i beteende. ‘New normal’ är online, både när det gäller recept och egenvård. Det som glädjer oss mest är bredden hos våra kunder, både i ålder och geografi. Vi har flera återkommande kunder som är över 100 år gamla som uppskattar hemleverans av sina läkemedel. Gruppen 65+ står för en betydande och snabbt ökande del av kundbasen. Visst behöver en del lite extra hjälp första gången med bank-ID och inloggning men det ställer vår kundtjänst med glädje upp på. Bilden som ibland ges i media att många äldre inte kan eller vill handla online stämmer inte med vår erfarenhet”, avslutar Björn Thorngren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS - Det Mobila Apoteket

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att bli hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel till dig själv, din familj och ditt djur. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett mycket stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser direkt dit du är – även sena kvällar och helger. Efter MEDS lansering 2018 har vi vuxit snabbt och är nu runt 200 anställda.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum