MEDS fortsätter accelerera med urstarkt Q3

Dela

Det mobila apoteket MEDS lämnar ett starkt Q3 bakom sig med en accelererad tillväxt även när samhället öppnar upp. Med en försäljningsökning på 121 procent jämfört med samma period förra året når bolaget en omsättning på 317 miljoner för perioden januari till september.

Björn Thorngren, vd och medgrundare MEDS.
Björn Thorngren, vd och medgrundare MEDS.

E-handeln fortsätter att öka under tredje kvartalet trots att restriktionerna för fysiska butiker är borta, visar Postnords rapport E-barometern*. I täten är apoteksbranschen som landar på en tillväxt på 17 procent – där MEDS fortsatt växer snabbast med 121 procent jämfört med samma period förra året. Omsättningen för året hittills landar på 317 miljoner (januari till september 2021). 

– Vi lämnar en stark höst bakom oss där teamet jobbat stenhårt för att fortsatt möta den konstant ökade efterfrågan på apoteksvaror online. Vi ser att vårt nya lager verkligen ger bra möjligheter att växa och att våra expressleveranser fortsätter öka i popularitet. Trots att samhället öppnat upp igen så ser vi fortsatt stort intresse för vårt erbjudande – i alla åldersgrupper. Vi har nu en väldigt stor och lojal återkommande kundbas, säger Björn Thorngren, vd och medgrundare av MEDS. 

MEDS har som mål att bli Sveriges favoritapotek och levererar dagligen mängder av apoteksvaror direkt hem till sina kunder – ibland inom bara någon timme. Under hösten belönades MEDS med utmärkelsen Årets e-handel från Svensk Handel med motiveringen att ”företaget blivit en nyckelspelare som fortsätter driva på utvecklingen mot en bättre kundupplevelse i en mycket dynamisk och föränderlig retailsektor.”

*Läs mer i rapporten E-barometern för perioden Q3.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björn Thorngren, vd och medgrundare MEDS.
Björn Thorngren, vd och medgrundare MEDS.
Ladda ned bild

Länkar

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS – Det Mobila Apoteket

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att bli hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel till dig själv, din familj och ditt djur. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett mycket stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser direkt dit du är – även sena kvällar och helger. Efter MEDS lansering 2018 har vi vuxit snabbt och är nu runt 200 anställda.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

MEDS värvar Head of Performance från Pineberry26.9.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ledande nätapoteket MEDS gör en nyckelrekrytering när Nicklas Krus går in i rollen som Head of Performance. "Vi investerar i vårt långsiktiga mål att bli ett lönsamt miljardbolag. Nicklas Krus kommer att ansvara för att se till att vi gör det så effektivt och systematiskt som möjligt. Det här är kunskap och erfarenhet vi ser fram emot att ha inhouse", säger Björn Thorngren, vd och medgrundare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum