MEDS

MEDS går live med automation – ökar kapaciteten kraftigt

Dela

För att möta ökande tillväxt har MEDS investerat i ett automatiserat lager som nu är i produktion. Planen? Att befästa sin roll som branschledande på snabba och klimatsmarta leveranser.

MEDS lager.
MEDS lager.

För ett år sedan flyttade nätapoteket MEDS in i nya lagret, tio minuter från centrala Stockholm i fyrdubbelt stora lokaler. Den kraftiga expansionen syftade till att kunna öka utbudet och erbjuda branschens snabbaste leveranser. Nu tar bolaget nästa steg för att öka effektiviteten, säkra leveransprecision och sänka miljöpåverkan. 

– När vi nått vår storlek är det nödvändigt att automatisera för att möta den höga efterfrågan med bibehållen kvalitet. Nu kan vi fortsatt erbjuda supersnabba kundnära leveranser samtidigt som vi sänker vår miljöpåverkan, säger Björn Thorngren, vd på MEDS.

Den nya lösningen automatiserar såväl packningsmomentet som sorteringen. Detta tillsammans med ett egenutvecklat system för att hantera ordrar gör att det blir en process med en enda fysisk hantering av produkterna. Något som skiljer sig från hur andra e-handlare arbetar. Hela processen har även digitaliserats vilket kommer att ge MEDS ökad leveranskvalitet och fungera som ett stöd till kundtjänst.

– Fördelarna är väldigt många. Framför allt ur en tids- och hållbarhetsaspekt. Lådorna blir inte större än de behöver vara, vi kommer inte behöva onödigt fyllnadsmaterial och vi får in fler paket i varje transport, säger Marcus Ramstrand, Head of Logistics på MEDS.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

MEDS lager.
MEDS lager.
Ladda ned bild
Marcus Ramstrand, Head of Logistics på MEDS.
Marcus Ramstrand, Head of Logistics på MEDS.
Ladda ned bild
Björn Thorngren, vd på MEDS.
Björn Thorngren, vd på MEDS.
Ladda ned bild

Länkar

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att bli hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel till dig själv, din familj och ditt djur. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett mycket stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser direkt dit du är – även sena kvällar och helger. Efter MEDS lansering 2018 har vi vuxit snabbt och är nu runt 250 anställda.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

MEDS värvar Head of Performance från Pineberry26.9.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ledande nätapoteket MEDS gör en nyckelrekrytering när Nicklas Krus går in i rollen som Head of Performance. "Vi investerar i vårt långsiktiga mål att bli ett lönsamt miljardbolag. Nicklas Krus kommer att ansvara för att se till att vi gör det så effektivt och systematiskt som möjligt. Det här är kunskap och erfarenhet vi ser fram emot att ha inhouse", säger Björn Thorngren, vd och medgrundare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum