MEDS ser kraftig försäljningsökning av munskydd efter nya covid-19-rekommendationer

Dela

Folkhälsomyndigheten har infört nya åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19, där munskydd i kollektivtrafiken är en av dem. Att befolkningen snabbt tog åt sig av de nya rekommendationerna syns tydligt på MEDS försäljningssiffror. Mellan den 1 och 8 december var försäljningen 530 procent högre än motsvarande period i november.

På MEDS lager arbetar man för fullt.
På MEDS lager arbetar man för fullt.

MEDS erbjuder ett stort sortiment av godkända munskydd, alltifrån CE-märkta engångsvarianter och andningsskydd med rätt skyddsklass, till tvättbara munskydd och sådana som passar för barn. När Folkhälsomyndigheten den 8 december införde nya åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19 så märktes det tydligt på denna produktgrupps försäljningssiffror. Mellan den 1 och 8 december hade MEDS en försäljningsökning med 530 procent jämfört med motsvarande period i november, och dagarna som sticker ut ordentligt är den 7 och 8 december.

– När det kommer nya rekommendationer som dessa blir det tydligt att vi som online-apotek fyller en viktig funktion i samhället, och dessa försäljningssiffror är ett ordentligt kvitto på det. Hos MEDS kan du snabbt, tryggt och enkelt – ibland bara inom någon timme – få hem säkerhetsklassade munskydd direkt till dörren samtidigt som du undviker trängsel i kollektivtrafiken, säger Carl Jansson, CMO på MEDS. 

MEDS är det snabbast växande apoteket i Sverige och levererar, förutom munskydd, även receptbelagda & receptfria läkemedel samt hälso- och skönhetsprodukter direkt där kunden är. Önskas hjälp eller rådgivning så har MEDS öppet 08–22 alla dagar i veckan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

På MEDS lager arbetar man för fullt.
På MEDS lager arbetar man för fullt.
Ladda ned bild

Länkar

Om

MEDS
Drivhjulsvägen 42
126 30 Hägersten

https://www.meds.se/

MEDS är ett onlineapotek med tillstånd från Läkemedelsverket som har kunden i fokus. Vårt mål är att bli hela Sveriges favoritapotek för både receptbelagda och receptfria läkemedel till dig själv, din familj och ditt djur. Det uppnår vi genom att erbjuda den bästa kundupplevelsen med ett mycket stort utbud produkter, personlig rådgivning 08–22 alla dagar i veckan och blixtsnabba leveranser direkt dit du är – även sena kvällar och helger. Efter MEDS lansering 2018 har vi vuxit snabbt och är nu runt 250 anställda.

Följ MEDS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MEDS

MEDS värvar Head of Performance från Pineberry26.9.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ledande nätapoteket MEDS gör en nyckelrekrytering när Nicklas Krus går in i rollen som Head of Performance. "Vi investerar i vårt långsiktiga mål att bli ett lönsamt miljardbolag. Nicklas Krus kommer att ansvara för att se till att vi gör det så effektivt och systematiskt som möjligt. Det här är kunskap och erfarenhet vi ser fram emot att ha inhouse", säger Björn Thorngren, vd och medgrundare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum