PR & Beyond

Melanie Wehbe släpper debut-EP “Bloom” om att hitta sin inre styrka och att våga blomma ut släpps 16 september

Dela

I våras startade Melanie Wehbes resa inför den kommande EPn “Bloom” med den befriande låten “Like I Do” och bara en månad senare släpptes vackra singeln “All The Rest”. Tillsammans med nästkommande låten “Bloom” som släpptes i augusti är det äntligen dags för hennes debut EP med samma namn att släppas den 16 september.

Foto Magnus Ragnvid
Foto Magnus Ragnvid

– För mig är det en musikalisk resa om att hitta självacceptans, sin inre styrka och att våga blomma ut som människa. “Bloom” är främst skriven till mitt lilla jag, den rädda och sköra Melanie som ville passa in men som också insåg att vägen till hennes lycka i livet skildes åt från normen, säger Melanie Wehbe.

Melanie Wehbe skrev sin första låt vid 14 års ålder men hennes resa i musikbranschen tog fart 2011 som 19 åring. Tack vare hennes team öppnades världen till att skriva låtar till andra och 2014 gjorde hon debut som den yngsta kvinnliga låtskrivaren i Melodifestivalen. De nästkommande åren fokuserade Melanie på att skapa musik som låtskrivare medan artisteriet fick vänta. 2017 skrev Melanie tillsammans med Patrik Jean och Herman Gardarfve vinnarlåten för Idol ’Treading Water’ till artisten Chris Kläfford. Det var den första låten från Idol att nå förstaplatsen på Spotify i Sverige. Ytterligare två år senare, 2019, skrev de vinnarlåten ’Rain’ till Tusse och samma år vann Melanie även Danmarks uttagning till Eurovision Song Contest med låten ’Love Is Forever’ av Leonora. Det året upplevde Melanie Eurovision Song Contest som både låtskrivare och körsångare till Storbritannien. Ett år senare, 2020, skulle Melanie återigen vara med och vinna Melodifestivalen med The Mamas låt “Move.

2017 skrev Melanie låten ”Make Room” som blev nystarten på hennes artistkarriär och sen dess har hon släppt åtta singlar och börjat förtrolla sin publik runt om i landet.

– Mina tidigare låtsläpp har handlat om relationen till andra men nu är det dags att sjunga om den viktigaste relationen vi har, kärleken till oss själva. Den läskigaste relationen att dela med sig av om du frågar mig. Om att våga bli och vara den bästa versionen av sig själv i den här intressanta och komplexa världen vi delar, berättar Melanie Wehbe

Lyssna här på EP'n Bloom

Melanie om låtarna på “Bloom”

1. Say, What’s On Your Mind?
”Jag ville sätta känslan på EPn med ett intro, ett mörker, känslan av alla rädslor vi bär, ångesten, oron och allt däremellan. Den diffusa inre rösten som försöker tränga sig igenom känslorna för att förklara att man kommer må så mycket bättre av att våga prata om det jobbiga man bär inombords.”
Skriven av Melanie Wehbe och Helmer Norrby

2. Rules
”Låten som enligt mig definierar hela mitt artisteri. Dagen Rules skapades var jag i Danmark och skulle skriva till en yngre artist, jag fick ingen nerv i rummet att skapa runt, men jag kunde snabbt förstå att vi delade lite samma resa vilket blev att jag automatiskt gick in i mig själv. Jag hörde melodierna och textrader i mitt huvud och jag insåg väldigt snabbt att något personligt skulle skrivas. Som tur var skulle artisten avsluta en låt med några andra i rummet bredvid så på en timme skrev jag enligt mig, mitt (hittills) livs verk.”
Skriven av Melanie Wehbe och Karl-Frederik Reichhardt

3. Bloom
”Jag hade precis parkerat bilen och hörde en refräng i huvudet. Jag tog direkt upp mobilen och försökte spela in ett röstmemo, men det blev en total log-out i hjärnan tills jag äntligen fick ur mig melodin. Jag tog med mig refrängen till studion och låten som satte konceptet på hela EPn skapades. En låt om att hitta sin inre balans och sitt lugn. En låt tillägnad till mina föräldrar och mina närmsta vänner som ofta leder mig dit.”
Skriven av Melanie Wehbe, Patrik Jean, Herman Gardarfve, Helmer Norrby och Erik Paganelli

4. All The Rest
”En påminnelse om att aldrig ge upp, trots alla motgångar och utmaningar i livet. När en dörr stängs öppnas en ny på något vackert och knasigt sätt. Rädslor, motgångar och att bli sårad gör ont men för varje gång det känns lär man sig mer om sig själv även om det är svårt att se det i stunden. Den bästa medicinen vi har är tid och det finns ingenting mäktigare att gå sin egna väg och vara sig själv fullt ut i livet.”
Skriven av Melanie Wehbe, Oliver Heinänen och Liam Cacatian Thomassen

6. Nothing Like You
”Min mentor i livet är enligt mig min mamma och därför avslutas EPn med en hyllning till henne. En sammanfattning av det hon lär och lärt mig. Hur hon graciöst försöker möta både upp och nergångar i livet, min förebild helt enkelt.”
Skriven av Melanie Wehbe, Patrik Jean och Herman Gardarfve

För kontakt med Melanie Wehbe kontakta oss!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto Magnus Ragnvid
Foto Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto Magnus Ragnvid
Foto Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto Magnus Ragnvid
Foto Magnus Ragnvid
Ladda ned bild

Länkar

Om

PR & Beyond
PR & Beyond
Blecktornsgärnd 1
11824 Stockholm

+46 70 7527605http://www.prbeyond.se

PR & Beyond är en kreativ kommunikationsbyrå är en kreativ byrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin. Vi har en bred kunskap, stort engagemang och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister. 

Följ PR & Beyond

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR & Beyond

Pianisten och kompositören Jan Lundgren ger fyra stjärnspäckade föreställningar som gästas av Lill Lindfors, Nils Landgren, Pernilla August, Magnus Lindgren, Nina Persson, Georg Riedel samt Lisa Ekdahl och Jojje Wadenius28.9.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Jan Lundgren är en av Europas främsta pianister och kompositörer och i höst intar han Maximteatern i Stockholm med konsertföreställningen "Två och en Steinway". I oktober och november gör Jan Lundgren fyra stjärnspäckade föreställningar som gästas av Lill Lindfors & Nils Landgren, Pernilla August & Magnus Lindgren, Nina Persson & Georg Riedel samt Lisa Ekdahl & Jojje Wadenius. Konsertföreställningen "Två och en Steinway" bygger på det klassiska musikprogrammet "Två och en flygel" som sändes på SVT i mitten av 70-talet ända fram till 90-talet och byggde på samtal och musik. – Det känns spännande att få möjligheten att ta upp en fortsättning på det legendariska programmet Två och en flygel som Bernt Egerbladh en gång skapade. Jag vill göra det på mitt sätt och det är fantastiskt roligt att dessutom få göra det på Maximteatern. Artisterna som gästar mig tillhör alla mina favoriter, så jag ser verkligen fram emot våra samtal och musicerande tillsammans, säger Jan Lundgren. Datum "Två och e

Laleh och Darin i ett unikt samarbete - Släpper singeln “Vi är på riktigt” 24.9.2022 10:16:41 CEST | Pressmeddelande

Äntligen ett samarbete mellan Laleh och Darin! Ett samarbete de som båda sett fram emot och pratat om i flera år, äntligen händer det! Med avstamp på Ullevi där Darin gästade Laleh i somras och sjöng Bara få va mig själv, tar dem nu steget till att tillsammans skriva och släppa låten ”Vi är på riktigt”. Låten som handlar om framtidstro och om att få uppleva livet och kärleken på riktigt släpps den 30 september.

Maja Francis högaktuell - special guest till First Aid Kit, ny YouTube-serie och nominerad till Nordic Music Prize7.9.2022 09:04:44 CEST | Pressmeddelande

Det händer mycket kring sveriges bäst bevarade röst och artist Maja Francis som är aktuell som en en av artisterna i årets upplaga av TV4's “Så mycket bättre” under hösten. Nu är det också officiellt att hon är special guest på First Aid Kits arenaturné i Sverige och i Europa och i samband med det släpptes i veckan en exklusiv YouTube-video “Satin Bed Sessions”. Maja är också nominerad till årets Nordic Music Prize Award för albumet A Pink Soft Mess som går av stapeln under by:Larm i Oslo kommande vecka och inte nog med det, nu på torsdag den 8:e september släpps Maja's YouTube-serie som heter “Pink Soft Diaries”.

Gustaf & Viktor Norén släpper dubbelsingel "Dansen som aldrig tar slut” / "The River That Never Runs Dry"2.9.2022 09:18:10 CEST | Pressmeddelande

Under sommaren har Gustaf & Viktor turnerat runt om i Sverige, bara i år har de lockat över 40 000 besökare till sina konserter. Nyligen presenterades Viktor som ny medlem i Talangjuryn i TV4 och nyligen blev det också officiellt att Viktor spelar huvudrollen i musikalen HAIR på Göta Lejon i vår. Men redan nu kommer ny musik, när bröderna Norén på fredag den 2 september släpper den helt nya singeln “Dansen som aldrig tar slut” - en dubbelsingel som även kommer med en engelsk version med titeln “The River That Never Runs Dry”.

PERSONLIGT med Sven Ingvars - En intim konsertupplevelse på Sliperiet26.8.2022 09:10:00 CEST | Pressmeddelande

Sliperiet presenterar tillsammans med Lifeline Entertainment ett exklusivt konsertkoncept som utgår från det nära mötet mellan artist och publik. Sliperiet har genom åren stått värd för många artister och det har alltid gett mersmak. Men det är först nu vi tar ut svängarna och låter det ske i en större omfattning. Under kommande höst och vår får ni möta band/artister under rubriken ”PERSONLIGT”. Sliperiet ska vara den mindre scenen där den omedelbara närheten till publiken uppstår, där trösklar sänks och allt som skapas blir direkt och ärligt”. Först ut är, kanske föga förvånade, Sven Ingvars. ”Vi vill verkligen vara först, Sliperiet är Sven Ingvars andra vardagsrum och här har vi redan skapat oförglömliga ögonblick tillsammans. Vi vill vara först ut att skapa fler. Att få sätta sig ner, låta musiken vara det den är, bara spela och prata om låtar och texter tillsammans med publiken är något vi längtat efter. Det kommer att bli intimt, ärligt och som rubriken avslöjar, personligt”. - sä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum