Dramaten

Melinda Kinnaman tillbaka med hyllade monologen Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

Dela

Den 20 maj är det nypremiär för Ann Heberleins Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva med Melinda Kinnaman på Lilla scenen.

Den gripande, ärliga och stundtals brutalt humoristiska monologen om en människas kamp för att leva med bipolär sjukdom utan att gå under hade premiär på Dramaten hösten 2012 och spelades för fulla salonger på Tornrummet och Målarsalen. Föreställningen är baserad på författaren och forskaren Ann Heberleins självbiografiska bok med samma namn. 2014 fick den nypremiär på Lilla scenen och nu återvänder den igen: En timme och femton minuters drabbande monolog som genomgående fått ett fantastiskt mottagande av såväl publik som recensenter. 

–  Jag är så otroligt taggad att göra den här sylvassa och bråddjupa föreställningen på nytt. Jag älskar textens brutala humor som skär genom svärtan. Stand-up noir! säger Melinda Kinnaman. 

Regissören Sunil Munshi är dubbelt monologaktuell på Dramaten i vår – i maj och juni flyttar hans uppsättning av Magnus Ugglas Hallå! Popmusik, kickar å kläder in på Stora scenen. 

"strålande, fantastisk, detaljrik, intensiv och rörande" DN 
"Kinnaman trollbinder publiken från första repliken. Sedan blir man sittande där, andlös. Det är oerhört berörande gestaltat." SvD 

Medverkande Melinda Kinnaman 
Regi, bearbetning, scenografi och kostym Sunil Munshi 
Dramatisering Åsa Lindholm 
Ljus Emma Weil 
Peruk och mask Veronica Liljeblad

Föreställningslängd 1 timme och 15 minuter. 

Biljetterna släpps i dag klockan 12 på dramaten.se och i biljettkassan.


Nypremiär 20 maj, 
Lilla scenen

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum