Svenska institutet

Mellanfolkligt samarbete mellan Sverige och Ryssland då och nu

Dela

Svenska institutet (SI) bjuder in till ett seminarium om betydelsen av mellanfolkligt samarbete, kontakter och möten inom näringsliv, kultur och akademi mellan Sverige och Ryssland. Möt personer med djupa erfarenheter av samarbete med Ryssland.

2 DECEMBER 10:00 – 12:30 (inklusive lunch) 

SVENSKA INSTUTET  PÅ LIVRUSTKAMMAREN, SLOTTSBACKEN.

Anmälan görs senast 25 november via länken nedan.

Hur ser goda mellanfolkliga samarbeten mellan Sverige och Ryssland ut idag? Hur går olika organisationer tillväga för att fortsätta ha ett fungerande samarbete? Och hur har samarbetet sett ut över tid? Detta är några av de frågor som kommer diskuteras under ett seminarium som belyser erfarenheter och möjligheter till samarbete i en tid av ökade spänningar i regionen.

Sverige och Ryssland har genom århundradena haft många och stundtals nära mellanfolkliga kontakter. Möten mellan vänorter, akademiskt samarbete, civilsamhällesutbyte, näringslivssamverkan – formerna för kontakterna har varit många. I en tid av ökade spänningar och polarisering är mellanfolkligt samarbete med Ryssland viktigt för att möjliggöra dialog och upprätthålla ett ömsesidigt förtroende. Det är kanske mer angeläget än någonsin att skapa möjligheter för organisationer och individer i Sverige och Ryssland att mötas. Under seminariet uppmärksammas aktuella exempel på samarbeten inom näringsliv, kulturområdet och inom den akademiska världen.

Annika Rembe, generaldirektör på Svenska institutet, hälsar välkommen tillsammans med Ann Grönhammar, intendent på Livrustkammaren. Under samtalet medverkar Thomas Magnusson (moderator), bokförläggare och producent, Malcolm Dixelius, journalist, Fredrik Ekman, affärsman, Katerina Cronstedt, hotelier och entreprenör, Susann Silfverstolpe, konsthistoriker, Anders Liljenberg, docent, samt Pratik Vithlani, VD, TYP Kulturkapital.


Anmälan görs senast 25 november via följande länk: 
https://mellanfolkligt.confetti.events/

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum