Svenska institutet

Mellanfolkligt samarbete mellan Sverige och Ryssland då och nu

Dela

Svenska institutet (SI) bjuder in till ett seminarium om betydelsen av mellanfolkligt samarbete, kontakter och möten inom näringsliv, kultur och akademi mellan Sverige och Ryssland. Möt personer med djupa erfarenheter av samarbete med Ryssland.

2 DECEMBER 10:00 – 12:30 (inklusive lunch) 

SVENSKA INSTUTET  PÅ LIVRUSTKAMMAREN, SLOTTSBACKEN.

Anmälan görs senast 25 november via länken nedan.

Hur ser goda mellanfolkliga samarbeten mellan Sverige och Ryssland ut idag? Hur går olika organisationer tillväga för att fortsätta ha ett fungerande samarbete? Och hur har samarbetet sett ut över tid? Detta är några av de frågor som kommer diskuteras under ett seminarium som belyser erfarenheter och möjligheter till samarbete i en tid av ökade spänningar i regionen.

Sverige och Ryssland har genom århundradena haft många och stundtals nära mellanfolkliga kontakter. Möten mellan vänorter, akademiskt samarbete, civilsamhällesutbyte, näringslivssamverkan – formerna för kontakterna har varit många. I en tid av ökade spänningar och polarisering är mellanfolkligt samarbete med Ryssland viktigt för att möjliggöra dialog och upprätthålla ett ömsesidigt förtroende. Det är kanske mer angeläget än någonsin att skapa möjligheter för organisationer och individer i Sverige och Ryssland att mötas. Under seminariet uppmärksammas aktuella exempel på samarbeten inom näringsliv, kulturområdet och inom den akademiska världen.

Annika Rembe, generaldirektör på Svenska institutet, hälsar välkommen tillsammans med Ann Grönhammar, intendent på Livrustkammaren. Under samtalet medverkar Thomas Magnusson (moderator), bokförläggare och producent, Malcolm Dixelius, journalist, Fredrik Ekman, affärsman, Katerina Cronstedt, hotelier och entreprenör, Susann Silfverstolpe, konsthistoriker, Anders Liljenberg, docent, samt Pratik Vithlani, VD, TYP Kulturkapital.


Anmälan görs senast 25 november via följande länk: 
https://mellanfolkligt.confetti.events/

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum