Svenska institutet

Mellanösterns kvinnliga entreprenörer på besök i Stockholm

Dela

Idag landar drygt tjugo unga sociala entreprenörer från Mellanöstern och Nordafrika i Stockholm. De är alla en del av Svenska institutets ledarskapsprogram, She Entrepreneurs, och kommer att vara i Stockholm under en vecka för att, tillsammans med svenska likasinnade kvinnor, diskutera gemensamma utmaningar och lära och inspireras av varandra.

Några av She Entrepreneurs deltagare under första modulen som hölls i Stockholm i april. Foto: Moa Karlberg.
Några av She Entrepreneurs deltagare under första modulen som hölls i Stockholm i april. Foto: Moa Karlberg.

She Entrepreneurs riktar sig mot kvinnor mellan 20 och 36 år som har startat en social affärsverksamhet i Mellanöstern, Nordafrika eller Sverige. Bland årets deltagare finns bland andra irakiska Renas Hassan som har grundat kulturwebbsidan Sulyon som genom dagliga nyheter, videor och intervjuer ska skapa en bättre förståelse för lokala och internationella kulturaktiviteter; Shyrine Ziadeh som startat en dansskola i Ramallah i Palestina; Najwa Sahmarani från Libanon som grundat den sociala inkubatorn Alkindy för unga entreprenörer i Tripoli; och Ereeny Yacoub som leder en organisation som främjar miljömedvetenhet bland unga i Egypten. 

– Genom She Entrepreneurs blir deltagarna en del av ett starkt och aktivt nätverk av likasinnade kvinnor som stödjer varandra i att driva på viktiga samhällsförändringar. Det är roligt att se att många av de tidigare deltagarna fortfarande har regelbunden kontakt med varandra flera år efter avslutat program, säger Maria Henoch, programansvarig för She Entrepreneurs på Svenska institutet. 

För att kunna delta i programmet måste man vara medborgare i Algeriet, Egypten, Iran, Irak, Jordanien, Libanon, Libyen, Marocko, Palestina, Sverige, Syrien, Tunisien eller Jemen. Deltagarnas sociala företag bör redan vara igång och måste vara baserat, och verksamheten helst genomföras, i det land där deltagaren är medborgare i eller i något av länderna ovan.

Utbildningen är av praktisk karaktär och består av seminarier, grupparbeten och interaktiva inlärningsmetoder varvat med tid för reflektion och feedback, grupputveckling och praktiska övningar. Handledare och expertmentorer finns tillgängliga för vägledning. I programmet ingår även studiebesök och möten med andra inspirerande sociala entreprenörer. 

Nyckelord

Kontakter

För mer information och intervjuer med deltagarna, kontakta gärna:

Maria Henoch, programansvarig She Entrepreneurs, Svenska institutet, maria.henoch@si.se, 08-453 79 05, 073-231 85 05.

Bilder

Några av She Entrepreneurs deltagare under första modulen som hölls i Stockholm i april. Foto: Moa Karlberg.
Några av She Entrepreneurs deltagare under första modulen som hölls i Stockholm i april. Foto: Moa Karlberg.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Svenska institutet
Svenska institutet
Slottsbacken 10
111 30 Stockholm

08-4537800https://si.se/

Svenska institutet är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. www.si.se

Följ Svenska institutet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet

Globalt forum om social dialog samlar aktörer från hela världen15.11.2017 12:59Pressmeddelande

Över hundra deltagare från 37 länder samlas på Runö utanför Stockholm för en 48-timmars kreativ workshop, den 20-21 november. Genom interaktivt samarbete ska deltagarna hitta lösningar på hur social dialog kan stärkas – och därmed bidra till hållbar utveckling. Detta sker på Swedish Institute Sustainability Forum, som anordnas av Svenska institutet och LO. Temat på workshopen är inspirerat av Global Deal och statsminister Stefan Löfven är huvudtalare på forumet.

Amerikaner mer positiva till Sverige under det senaste året30.10.2017 09:55Pressmeddelande

En ny studie från Svenska institutet visar att mer än var fjärde amerikan uppger att de har fått en mer positiv bild av Sverige det senaste året. Detta trots en ökning av missvisande och ibland direkt felaktig information om Sverige i nordamerikanska nyhetsmedier och sociala medier. Många associerar Sverige med frågor som innovation, hållbarhet, utbildning och respekt för mänskliga rättigheter.

Demokratisk arkitektur tema för svensk satsning i New York23.10.2017 14:56Pressmeddelande

Under arkitekturmånaden ”Archtober” i New York gör Sverige en veckolång satsning på temat demokratisk arkitektur. Programmet visar olika perspektiv och infallsvinklar från både Sverige och USA genom en serie seminarier och workshops, och en mötesplats i form av en utställning som visar över trettio svenska exempel på demokratisk arkitektur i praktiken. Dessutom kommer en stor muralmålning av malmöbaserade konstnären Ola Kalnins att under veckan växa fram på en husvägg i Brooklyn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum