Örnsköldsviks Kommun

Melodifestivalen till Örnsköldsvik 2022

Dela

Örnsköldsvik blir en av städerna för Melodifestivalen 2022. Den 4-5 mars arrangeras "Andra Chansen" med liveföreställning i Hägglunds Arena

Örnsköldsvik med Hägglunds Arena välkomnar Melodifestivalens Andra Chans 4-5 mars.
Örnsköldsvik med Hägglunds Arena välkomnar Melodifestivalens Andra Chans 4-5 mars.

Nästa år är det dags igen – Örnsköldsvik blir en av städerna för Melodifestivalen 2022. Den 4-5 mars blir det liveföreställningar för Andra chansen i Hägglunds Arena och dessförinnan en riktigt festivalintensiv vecka.

- Så roligt att än en gång få bjuda in till ett så festligt evenemang som Melodifestivalen, säger Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande. Örnsköldsviksborna och alla tillresta har uppskattat detta tidigare och jag hoppas och tror att det blir lika uppskattat denna gång. Särskilt som det kommer att ske, om allt utvecklar sig positivt, på något sätt som ett firande av att vi är på väg ut ur pandemin.

Fyra gånger tidigare har Melodifestivalen gästat Örnsköldsvik.

- Självklart hoppas vi på succé även denna gång och att det ska skapa möjligheter för restauranger, butiker och andra näringsidkare i Örnsköldsvik, säger Marlene Jonasson Bolstad som är näringslivsutvecklare med fokus på evenemang och stadsutveckling. Och att Melodifestivalen än en gång kommer hit bekräftar också att detta är en etablerad musikstad.

I Örnsköldsvik finns bland annat låtskrivarutbildningarna Musikmakarna med många framgångsrika låtskrivare (bland annat i just Melodifestivalen) och Dreamhill Music Academy, grundad av Anders Bagge, samt flera musikutbildningar vid Mellansels Folkhögskola.

Nyckelord

Kontakter

Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande 072 - 514 22 60

Marlene Jonasson Bolstad, näringslivsutvecklare 073 – 050 39 75

Bilder

Örnsköldsvik med Hägglunds Arena välkomnar Melodifestivalens Andra Chans 4-5 mars.
Örnsköldsvik med Hägglunds Arena välkomnar Melodifestivalens Andra Chans 4-5 mars.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum