Akavia

Mentorprogram hjälper invandrade akademiker till jobb

Dela

Fackförbundet Akavia drar inom kort igång sitt mentorprogram för invandrade akademiker med utländsk utbildning. Tanken är att en mentor ska underlätta vägen till ett relevant jobb. – I år har intresset varit extra stort, säger Ulrika Husmark, projektledare på förbundet.

Ulrika Husmark, projektledare på Akavia
Ulrika Husmark, projektledare på Akavia

För invandrade akademiker med utländsk utbildning kan det vara svårt att komma in på arbetsmarknaden. För att underlätta vägen till ett adekvat jobb erbjuder Akavia ett mentorprogram.

Programmet har funnits i många år och drevs tidigare av Jusek som förra året tillsammans med Civilekonomerna bildade Akavia. Och framgången har inte låtit vänta på sig.

– Av de som gått mentorprogrammet får en av fyra jobb innan programmet är slut, säger Ulrika Husmark.

Årets upplaga av mentorprogrammet startar den 16 respektive den 18 februari och i år har intresset varit extra stort. Totalt handlar det om 44 adepter som under sju månader kommer att ha gemensamma utbildningsträffar och enskilda möten med en mentor. I år sker träffarna digitalt.

Fakta: Mentorprogrammet riktar sig till ekonomer, jurister, samhällsvetare, personalvetare, IT-akademiker eller kommunikatör med utländsk bakgrund och utbildning. Programmet anordnas i samarbete med Stockholms stad.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ulrika Husmark, projektledare på Akavia
Ulrika Husmark, projektledare på Akavia
Ladda ned bild

Om

Akavia
Akavia
Box 5167
102 44 Stockholm

http://www.akavia.se

Akavia är ett fackförbund och en intresseorganisation för jurister, ekonomer, samhällsvetare, personalvetare, IT- akademiker och kommunikatörer. Med 130 000 medlemmar är vi näst största förbund inom Saco. Vi arbetar för att akademiker ska få full utväxling på sin utbildning.

Följ Akavia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akavia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum