MER Arkitekter

MER Arkitekter utformar Knowits nya huvudkontor

Dela

MER Arkitekter har fått i uppdrag att utforma digitaliseringskonsulten Knowits nya huvudkontor – årets hittills största kontorsuthyrning i landet. Med 3 800 anställda, varav 800 baserade i Stockholm, ska Knowit nu uppgradera huvudkontoret genom en flytt från Klarabergsgatan 60 till 4 500 nya kvadratmeter på Sveavägen 20.

Bertil Nordlund, projektansvarig på Knowit, och Niklas Larsén och Venke Osnes, vd-duo på MER Arkitekter.
Bertil Nordlund, projektansvarig på Knowit, och Niklas Larsén och Venke Osnes, vd-duo på MER Arkitekter.

Knowit består idag av fyra starka affärsområden som alla med unika behov ska få ta plats på det nya huvudkontoret på Sveavägen. Men med 800 Stockholmsbaserade medarbetare i olika verksamheter behöver Knowit inte bara en större lokal, utan även en hållbar och flexibel arbetsplats som fungerar för en verksamhet som är i ständig utveckling.

– I en tid där man helt utvärderar kontorets existens vill vi skapa en plats där alla medarbetare på Knowit kan känna tillhörighet – en plats där man träffas, samarbetar och jobbar tillsammans, men även kan utföra olika typer av arbetsuppgifter i lugn och ro och i olika konstellationer. Hållbarhet är högt upp på priolistan i detta projekt, och vi vill egentligen bygga om lokalerna så lite som möjligt. Så att bygga ett konceptstarkt huvudkontor med så lite påverkan som möjligt blir en rolig utmaning som vi mer än gärna tar oss an, säger Niklas Larsén, vd på MER Arkitekter.

I juli 2021 gick Knowit samman med konsultbolaget Cybercom och är idag ett bolag med fler än 3 800 medarbetare. Satsningen på nytt huvudkontor ligger helt i linje med bolagets vision framåt.

– Vi valde MER Arkitekter efter att noga ha undersökt vad marknaden hade att erbjuda. Att valet slutligen föll på MER var en kombination av deras kostnadseffektiva och kreativa arbetsprocess och de kompetenser och referenser de presenterade. För en ovan beställare som oss är det viktigt att få konkreta förslag på vad arkitekten med sin erfarenhet ser är optimalt för oss, i stället för att bombarderas av frågor om hur vi vill ha det. MER matchade den önskan bäst för oss som är ett innovativt framtidsföretag med stort hållbarhetsfokus där värdet av digitalisering och teknik står i centrum, säger Bertil Nordlund, projektansvarig på Knowit.

MER Arkitekters uppdrag omfattar att utforma Knowits nya huvudkontor, och kommer att pågå till och med sommaren 2022.

För mer information, kontakta:
Niklas Larsén, vd MER Arkitekter, niklas.larsen@mer.se, 076-525 79 22

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bertil Nordlund, projektansvarig på Knowit, och Niklas Larsén och Venke Osnes, vd-duo på MER Arkitekter.
Bertil Nordlund, projektansvarig på Knowit, och Niklas Larsén och Venke Osnes, vd-duo på MER Arkitekter.
Ladda ned bild

Om

MER Arkitekter
Söder Mälarstrand 41
118 25 Stockholm

https://www.mer.se/
MER Arkitekter (M.E.R Solution AB) är ett av Sveriges ledande arkitekt- och konsultföretag för inomhusmiljöer. Med en spetskompetens inom arbetsplatsstrategi utformar de miljöer som leder till högre trivsel och bättre affärer. Bolaget grundades 1982 och har idag 29 anställda. Läs mer på www.mer.se.

Följ MER Arkitekter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MER Arkitekter

Kontoret avgörande för comebacken: 4 av 10 tror att arbetsgivaren kan ha svårt att anpassa kontorsmiljön efter nya behov28.9.2021 13:55:43 CEST | Pressmeddelande

Motivationen tryter inför kontorsåterkomsten, visar ny undersökning från Kantar Sifo, utförd på uppdrag av MER Arkitekter. Var tredje person mellan 35 och 49 år tror att arbetsgivarna kommer ha svårt att skapa motivation för att de ska komma in till kontoret. Samtidigt uppger många att de skulle bli mer motiverade av ett bättre utformat kontor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum