Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Mer jul - Julkonsert till förmån för Musikhjälpen

Dela

Nu går startskottet för julmyset! Den 30 november kl 18 bjuds du på julsånger från alla möjliga tider och genrer av Mikaelikyrkans episka rockungdomskör Epos. Dessutom håller Café Mika öppet 16-22, och samtliga intäkter under kvällen går oavkortat till Musikhjälpen.

Rockungdomskören Epos brinner för sång och musik och har ofta insamlingar i samband med sina konserter. I år väljer de att rikta insamlingen vid julkonserten ”Mer jul” till Musikhjälpens kampanj "Sex är inget vapen".

- Julens budskap är ett budskap om frid, fred och rättvisa. Det kan kännas som uttjatade ord ibland, men smaka på dem lite mer. Frid. Fred. Rättvisa. Det är stora ord. Och gör den största skillnad som dag och natt för den som lever i det som är tvärtom. Med kören Epos musik bidrar vi tillsammans till att julens budskap också ska gälla för de som drabbas av
sexuellt våld, så att det minskar, för att en dag inte finnas mer, säger Magdalena Sjöholm, präst i Mikaelikyrkan.

I Mikaelikyrkans Café Mika kan du köpa mumsiga mackor och smarriga kakor mellan kl 16-22. 

Konserten Mer Jul börjar kl 18. Fri entré!

musiker: Trummor, Jesper Ferm, Bas, Hannes Tidare, Gitarr, Folke Dahlgren, Klaviatur & körledare, Micke Winterquist
konferencier: Magdalena Sjöholm
ljud & ljus: Åke Paulson, Anders Hollman

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Snapchatta med en vuxen som lyssnar10.6.2020 14:30:00 CESTPressmeddelande

En tid av isolering, global oro och i värsta fall förluster av nära och kära har drabbat många, också ungdomar. Aldrig har det varit så viktigt att finnas tillgänglig som nu. Och just de unga finns i fokus när Svenska kyrkan Västerås nu öppnar sin Snapchat-jour, där du som är ung anonymt och under tystnadsplikt kan få prata med en vuxen som lyssnar. I andra änden finns präster, diakoner, pedagoger och församlingsassistenter som alla är vana vid att samtala om det som rör livet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum