Stockholms stad

Mer plats för gående och cyklister när Västerbron breddas - men begränsad framkomlighet under byggtiden

Dela

2 maj startar Stockholms stad arbetet med att bredda gång- och cykelbanorna på Västerbron. Projektet kommer förbättra säkerheten och framkomligheten för gående och cyklister men ha stor påverkan på trafiken under byggtiden.

Västerbron. Foto: Stockholms stad.
Västerbron. Foto: Stockholms stad.

Arbetet med att bredda gång- och cykelbanorna kommer att pågå från 2 maj till december i år. Under den tiden kommer bilar, bussar, cyklar och gående att kunna använda bron i båda riktningarna men framkomligheten kommer att vara begränsad. Stockholms stad kommer att arbeta på en sida av bron i taget och då dubbelriktas gång- och cykeltrafiken på den sida där arbetet inte pågår. För bilar kommer en fil i vardera riktningen vara öppen. Hastighetsbegränsningen sänks från 60 kilometer i timmen till 40 kilometer i timmen under projektet. När arbetet är färdigt kommer två filer i vardera riktningen öppnas igen och hastighetsbegränsningen återställs till 60 kilometer i timmen.

–Projektet kommer att påverka trafiken under en relativt kort period, men för gående och cyklister innebär det en stor långsiktig förbättring, säger Margit Norén, projektledare på trafikkontoret i Stockholms stad.

Gångbanorna på Västerbron är idag mindre än hälften så breda som moderna gångbanor. Även cykelbanorna är smalare än standard. Det skapar problem för gående och cyklister på bron och därför kommer Stockholms stad nu bredda gång- och cykelbanorna på Västerbron.

Projektet är möjligt eftersom körfälten för bilar är bredare än dagens standard. Det gör att gång- och cykelbanorna kan breddas till modern standard utan att påverka biltrafiken negativt när projektet är klart.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Västerbron. Foto: Stockholms stad.
Västerbron. Foto: Stockholms stad.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Ungdomsorkestrar från Järva, Skärholmen och Farsta intar Berwaldhallen 22 maj 202213.5.2022 09:58:38 CEST | Pressmeddelande

160 ungdomar från stadens förorter spelar på Berwaldhallen tillsammans med musiker från Sveriges Radios Symfoniorkester, under ledning av konferencier Kalle Moraeus. Genom Kulturskolans orkesterskola El Sistema Stockholm intar de unga musikerna scenen den 22 maj kl. 15:00, då deras läsår avslutas i ett sprakande musikaliskt firande. Välkommen även på genrepet 14.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum