Svenska Tennisförbundet

Mer prispengar och nytt format – här är tennisens nya elitserie

Dela

För att lyfta Svenska Tennisligans (STL) högsta serie sportsligt, arrangörsmässigt och kommersiellt införs ett nytt koncept från och med i år. Satsningen på Elitserien by MATCHi innebär bland annat ett gemensamt slutspel för herrar och damer på en och samma spelplats.

I det nya formatet utökas serien från åtta till tio lag på både dam- och herrsidan. I grundserien delas lagen upp i två grupper där de i hemma- och bortamatcher gör upp om de fyra slutspelsplatserna. 16-18 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler.

Därtill görs matchformatet om. Varje lagmatch avgörs i tre singlar och en dubbel, jämfört med fyra respektive två i det tidigare upplägget. Vidare spelas varje lagmatch på två banor i stället för fyra, vilket möjliggör ett bättre arrangemang samtidigt som åskådarnas upplevelser förstärks.  

Satsningen innebär också ökade prispengar samt livestreaming från samtliga matcher.

– Vi är jätteglada att kunna genomföra den här satsningen på elitserien. Vi tror på elitserien som tävling och produkt och det känns bra att vi och klubbarna har en samsyn om hur vi tillsammans ska lyfta och vidareutveckla den, säger Christer Sjöö, generalsekreterare Svenska Tennisförbundet.

Elitserien by MATCHi avgörs 10-18 december 2022. Spelplats för det gemensamma slutspelet meddelas så snart den är fastställd.

Elitserien by MATCHi

Grundserien

  • 10-15 december
  • 10 lag delas in i två grupper. Varje lag spelar två hemmamatcher och två bortamatcher
  • Gruppvinnarna- och tvåorna går vidare till slutspelet. Gruppfemmorna flyttas ned till division 1

Slutspel

  • 16-18 december
  • Damer och herrar på samma spelplats
  • Gruppvinnarna möter grupptvåorna i semifinal
  • Finaler spelas 18 december

Prispengar

1:a 100 000 kronor
2:a 50 000 kronor
3:a 25 000 kronor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 124 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum