Uppsala kommun

Mer service till landsbygden - kommunen tar långsiktigt ansvar för servicepunkterna

Dela

Sedan 2018 har Uppsala kommun initierat servicepunkter i flera orter på landsbygden, både för kommersiell och offentlig service. Dessa har fått medel från Tillväxtverket, men nu tar kommunen över och skriver avtal med de olika aktörerna.

David Reuterhäll arbetar på Handlar’n i Oxsätra som driver en av servicepunkterna i
Uppsala kommun.
David Reuterhäll arbetar på Handlar’n i Oxsätra som driver en av servicepunkterna i Uppsala kommun.

- Vi kommer långsiktigt att stödja utvecklingen på landsbygden, för både kommersiell och offentlig service. Servicepunkterna förbättrar förutsättningarna för att bo och verka på landsbygden och är ett led i arbetet med att göra Uppsala till Sveriges bästa landsbygdskommun, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.  

De nya avtalen omfattar servicepunkterna i Oxsätra, Vattholma, Tuna, Knutby och Vänge. Kommunen planerar att öppna servicepunkter på ytterligare fyra orter under sommaren och hösten.

- Servicepunkterna och de som driver dem har en viktig roll att spela för utvecklingen av näringslivet på vår landsbygd. De har tagits emot väldigt bra hittills, säger Erik Pelling.

I avtalen specificeras bland annat hur servicepunkterna ska drivas i samverkan mellan kommunen, lokala företag och föreningar för bygdens utveckling. Fokus är kommersiell service i form av exempelvis dagligvaror, post, apotek, betaltjänster och drivmedel. Vilken service som behövs varierar mellan bygderna. Det handlar också om att skapa nya mötesplatser. Uppsala kommun stöttar verksamheten både finansiellt och administrativt.

- En kommersiell basservice är oerhört viktig för bygdens lokala ekonomi som är en del av hela näringslivet i Uppsala kommun, säger Yasmine Fröbom, näringslivsutvecklare och ansvarig projektledare.

- Avtalen löper på årsvis. Första året ska vi se hur servicepunkterna fungerar i praktiken, vilket värde de skapar för bygden och om det är något som behöver ändras eller omvärderas, säger hon.

Nyckelord

Kontakter

Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande
Mobil: 0761377879
E-post: erik.pelling@uppsala.se

Yasmine Fröblom, näringslivsutvecklare
Mobil: 0766953211
E-post: yasmine.frobom@uppsala.se

Isabelle Waldenvik, presskommunikatör
Mobil: 0766963155
E-post: isabelle.waldenvik@uppsala.se

Bilder

David Reuterhäll arbetar på Handlar’n i Oxsätra som driver en av servicepunkterna i
Uppsala kommun.
David Reuterhäll arbetar på Handlar’n i Oxsätra som driver en av servicepunkterna i Uppsala kommun.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum