Vänsterpartiet Malmö

Mer skolmat till barnen!

Dela
Ökade priser på varor, mat och el slår hårt mot Malmös hushåll, inte minst på de hushåll som redan har det sämre ställt. I Malmö stad lever en hög andel barn i ekonomisk utsatthet. Vänsterpartiet vill att stadens skolor tar ett större ansvar för att barn är mätta.
Fotograf måste anges i tryck: Emmalisa Pauly
Fotograf måste anges i tryck: Emmalisa Pauly

- Vi vill att Malmös grundskolor serverar förstärkt skolmat på fredagar och frukost på  måndagar, säger Anfal Mahdi (V) oppositionsråd och motionär. 

Bland andra Rädda Barnen lyfter hur barn som lever i ekonomisk utsatthet är mindre delaktiga i samhället, tenderar att ha sämre betyg i skolan, oftare lever under osäkra boendeförhållanden och saknar en känsla av att kunna förverkliga sina drömmar. Det kommer larmsignaler från skolor runt om i landet på att barnen är hungrigare och att skolmaten går åt i högre omfattning. Samtidigt larmar ideella verksamheter i Malmö om att efterfrågan på frukostservering har ökat.

- Att skolbarnen kommer hungriga efter helgen medför en ökad risk för att barnens skolprestation påverkas negativt. Därför föreslår vi en matsatsning på Malmös barn för att möta de behov som finns, avslutar Anfal Mahdi. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf måste anges i tryck: Emmalisa Pauly
Fotograf måste anges i tryck: Emmalisa Pauly
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Förbättra rehabiliteringsprocessen29.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Att hitta rätt kompetens är välfärdens största utmaning. När arbetskraften inte räcker till går det inte att möta kompetensutmaningen enbart genom att rekrytera fler, istället behövs både nya arbetssätt och att tillvarata och utveckla kompetensen hos de befintliga medarbetarna. Samtidigt vittnar många sjukskrivna medarbetare och tidigare anställda inom Malmö stad om svårigheter att rehabiliteras tillbaka till arbete eller få möjlighet att byta arbetsplats eller arbetsuppgifter inom hela staden.

Vräk inte barn!24.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum