Ving AB

Mer sockerfritt till barnen på semestern

Dela

Frosseri i sötsaker för barnen ses av många föräldrar inte längre som ett alternativ. Allt fler letar efter hälsosamma mat- och dryckesalternativ till sina barn på hotellets restauranger. Det visar Vings Semesterrapport som samlat trender om vad som är viktigt för Nordiska semesterfirare i år.

Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö

När Ving tillsammans med systerföretagen Ving Norge, Spies och Tjäreborg nyligen ställde frågor om matvanor på semestern i sin nordiska resepanel* inför arbetet med Semesterrapporten svarade 62% av respondenterna att det för dem är viktigt att hotellet kan erbjuda hälsosamma alternativ på menyerna. Nära hälften, 46%, försöker äta relativt hälsosamt när de semestrar och lika många (46%) anser att det bör finnas hälsosamma mat-och dryckesalternativ för barnen på hotellet.

Var femte av företagets 1,4 miljoner chartergäster bor på något av familjehotellen Sunwing Family Resorts eller dess lillasyster O.B.C By Sunwing. På hotellens barnklubb har bakverk och sötsaker som kakor, godis och tårtor på senare tid ersatts med fruktsallader, fruktsnacks och popcorn.

- Sunwing och O.B.C  By Sunwing är våra egna koncepthotell och där försöker vi hela tiden utveckla oss utifrån det gästerna vill ha, som mer vegetariskt och närodlat på restaurangerna till bra sockerfria alternativ för barn när de är i barnklubben, säger Fredrik Henriksson, Kommunikationschef på Ving.  

* Om Resepanelen och Vings Semesterrapport
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Undersökningen genomfördes i februari 2019 med 18 735 respondenter i Sverige, Norge, Danmark och Finland och är en del i Vings årliga trendrapport ”Semesterrapporten 2019” som släpptes i juni. Att vara med i Resepanelen är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Läs mer om Vings trendspaningar i Semesterrapporten 2019, klicka på denna länk

Nyckelord

Kontakter

Fredrik HenrikssonKommunikationschef Thomas Cook Northern Europe/Ving

08-55513124

Bilder

Foto: Eric Josjö
Foto: Eric Josjö
Ladda ned bild
Foto Eric Josjö
Foto Eric Josjö
Ladda ned bild

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving AB och har cirka 700 000 resenärer årligen.

 

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving lanserar kombinationsresor med tåg, hotell och flyg i Europa19.12.2019 10:08:41 CETPressmeddelande

Under 2019 har Ving lanserat två gruppresor med tåg och vandring, och nu utökas erbjudandet ytterligare genom ett samarbete med partnern Trainplanet. Nu lanserar Ving, som enda svensk researrangör, möjligheten att på egen hand flyga in till en stad och sedan resa genom landet med tåg med ett tågpass, ett sk ”One country pass” samt bo på utvalda hotell för att därefter flyga hem från en annan stad. Alla flygresor är som alltid med Ving klimatkompenserade.

Ving släpper upp nästa vinters resor17.12.2019 12:29:32 CETPressmeddelande

Med start idag, tisdagen den 17 december, släpps nästa vinters mest eftertraktade resor upp till försäljning hos Ving. Fler hotell och resmål kommer sedan succesivt. Till vintern 2020/2021 kommer Ving att erbjuda resor från 10 lokalflygplatser runtom i landet samt från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Trenden pekar på att svenskarna i allt högre utsträckning väljer resmål på närmare håll nästa vinter och den klassiska chartern sticker alltmer ut som det mest hållbara alternativet när man reser på solsemester under vintern.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum