AcadeMedia

Mer utlandspraktik för elever på Praktiska Luleå

Dela

Yrkesgymnasiet Praktiska Luleå är en av landets skolor som ackrediterats av EU-stödet Erasmus+, vilket innebär att skolans elever och medarbetare kan få chans till praktik och jobbskuggning utomlands.

Praktiska gymnasiet i Luleå har sedan ett par år skickat elever på utlandspraktik. Tack vare EU-projektet Erasmus+ kan skolan nu växla upp antalet platser som kommer att ingå i den internationella satsningen fram till år 2027. Ett antal elever från Praktiska Luleå får under de kommande åren möjlighet att resa till bland annat Italien för arbetsplatsutbildningar på företag som Ferrari, på  femstjärniga hotell samt på företag kopplade till modebranschen i Milano. 

– Detta är en unik möjlighet för våra elever och medarbetare att resa ut i Europa och praktisera på en arbetsplats. Elever som gör utlandspraktik får erfarenhet av andra kulturer och de utvecklas samtidigt inom sitt yrke, säger Fredrik Carlsson, rektor på Praktiska Luleå. 

Utlandspraktiken kommer att vara möjlig att söka för gymnasieelever som går någon av de nio yrkesinriktade program som finns på Praktiska Luleå. Det är Universitets- och högskolerådet som kvalitetsgodkänt ansökningen från Praktiska gymnasiet för EU:s programperiod 2021-2027. Budgeten för programperioden har ökat med 78 % till drygt 26 miljarder euro för alla skolor och utbildningsorganisationer som ingår i EU-projektet. Målsättningen är att tio miljoner européer ska delta i programmet som ska leda till ökad kompetens och yrkesskicklighet.  

För mer information, kontakta ansvarig lärare Anne Dahlberg.   

Fakta: Praktiska Luleå
Praktiska Luleå är ett yrkesgymnasium som även erbjuder lärlingsutbildning med hälften av utbildningen på en arbetsplats. Skolan har följande yrkesinriktade program: bygg och anläggning, fordon och transport, handel och administration, hantverk med inriktning frisör/stylist, hotell och turism, industriteknik, VVS och fastighet samt introduktionsprogrammet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Praktiska Gymnasiet består av totalt 33 yrkesinriktade gymnasieskolor. Skolorna erbjuder tillsammans 13 olika program, cirka 40 inriktningar och mer än 100 yrkesutgångar där man varvar teori med praktik i form av APL, lärlingsplatser och lärlingsanställningar i nära samarbete med näringslivet. 

Praktiska Gymnasiet är en del av AcadeMedia.  

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum