Ticket

Mest sol för pengarna – hit ska du resa just nu

Dela

Efter en lång och kall vinter drömmer många svenskar om varmare temperaturer. Och nu är det verkligen fyndläge på resor till solen. För de som inte behöver ta hänsyn till skolans terminer finns ett stort utbud resor till prisvärda destinationer i södra Europa. Ticket tipsar om vilka resmål som gäller för mest sol för pengarna.

En kall, lång och seg vinter har satt sina spår. Även om värmen långsamt börjar våga sig tillbaka så har den sena våren inte bjudit på många dagar med sol och temperaturer att skryta om – och svenska resenärer kickstartar gärna sommarkänslorna med att möta solen på sydligare breddgrader.

- Just nu går det att få riktigt bra resor till mycket låga priser. De resenärer som inte behöver förhålla sig till skolloven och som har möjlighet att ta ledigt från jobbet såhär innan sommarsemestern kan verkligen göra riktiga fynd, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Fyndläge på charter

För den som har möjlighet att resa inom de närmaste två veckorna finns det många resor för under 2 000 kr per person att välja bland. Grekland är ett av de hetaste semesterländerna just nu, och hit går många prisvärda charterresor de kommande veckorna. Klassiker som Kreta, Kos och Rhodos är mycket populära men fler och fler svenska resenärer får upp ögonen även för mindre öar som Kefalonia, Skopelos och Skiathos.

Förutom Grekland är även Turkiet ett mycket prisvärt semesterland just nu. Turkiet håller på att återhämta sig efter de senaste årens bokningsdipp och fler och fler turister börjar hitta tillbaka. Det mest populära turkiska resmålet just nu är Antalyakusten med Alanya och Side i spetsen. Turkiet är inte bara hett i vår, landet är även tillbaka som ett av sommarens mest populära semesterländer. För den som vill upptäcka – eller kanske återupptäcka – Turkiet finns det, om resan kan ske inom en snar framtid, alltså ingen anledning att vänta.

Prisexempel billiga resor just nu

Avreseort: Stockholm
Destination Datum Reslängd Boende Pris
Kreta 11/5 1 vecka **** 1 574 kr
Side 12/5 1 vecka *** 1 599 kr
Brac 19/5 1 vecka *** 1 599 kr

Avreseort: Göteborg
Destination Datum Reslängd Boende Pris
Kreta 18/5 1 vecka *** 1 599 kr
Mallorca 12/5 1 vecka **** 1 798 kr
Alanya 12/5 1 vecka **** 1 599 kr

Avreseort: Köpenhamn
Destination Datum Reslängd Boende Pris
Skiathos 19/5 1 vecka *** 1 698 kr
Algarve 12/5 1 vecka **** 1 848 kr
Mallorca 12/5 1 vecka **** 1 848 kr

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Om Ticket: Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 7 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Resetrendsrapporten Ticket Collection: Köparens marknad – men hälften planerar en utlandsresa i sommar28.5.2019 12:08:03 CESTPressmeddelande

Inför fjolårets sommar ökade bokningarna från rekordhöga nivåer, men sedan dess har en länge uppåtgående trend brutits. Detta har lett till kraftig prispress på resor och att det just nu är köparens marknad. Men nästan hälften av svenskarna uppger att de planerar en utlandsresa i sommar. Långresor är fortsatt hett, och Kreta är nära att gå om Mallorca som mest populära resmål. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum