Ticket

Mest sol för pengarna i jul – prisvärda resmål

Dela

De röda dagarna under årets jul och nyår infaller mycket fördelaktigt för semestersugna svenskar, som med få dagars semesteruttag får en riktig långledighet. Med en svag svensk krona är resmål i Sydostasien, Egypten, Indien och Kap Verde perfekta för att få mest sol och värme för pengarna, enligt Ticket.

Under det senaste året har den svenska kronan fallit mot många större turistvalutor, vilket resulterat i en högre prisbild för många populära semesterländer. Detta har dock kompenserats av billiga resor på flyg och boende. Men för de semesterfirare som vill ha mest sol för pengarna i jul är vissa resmål att föredra, för en så prisvänlig semester som möjligt.

- Många svenskar värderar en vintersemester med sol och värme högt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. – Vissa länder är mer fördelaktiga gentemot den svenska kronan. Våga gå utanför de mest besökta platserna, färre turister ger oftast både lägre priser och härliga upplevelser i en mer genuin miljö.

Sydostasien, med populära Thailand som främsta semesterland, är en älskad klassiker som står sig år efter år. Även om den thailändska bahten har ökat i värde gentemot kronan så är landets prisbild fortfarande mycket låg. Här finns mycket att se och uppleva för alla olika önskemål – oavsett om det är äventyr eller lugn och ro på en sandstrand som lockar. Runt välbesökta platser som Phuket, Khao Lak och Krabi är priserna ofta något högre – även om det fortfarande är billigt för svenska turister. För en så prisvänlig semester som möjligt rekommenderas istället minde kända öar i södra Thailand, eller mot gränsen till Kambodja. Även i norra Thailand är priserna oftast låga, om det är utflykter vackra bergslandskap som lockar snarare än sol och bad.

Vietnam har etablerat sig som ett värdigt alternativ till Thailand. Med en spännande historia, många sevärdheter och lång kust mot Sydkinesiska havet lockar Vietnam fler och fler svenska besökare i alla åldrar och med olika intressen och önskemål med semestern. För mest sol och värme bör dock badsugna resenärer besöka landets södra del, eftersom det norrut i landet ofta är lite svalare temperaturer. Kambodja, som länge varit i skymundan från sina mer populära grannar, upplever allt starkare intresse. Kusträckan är inte lång, men vägs gott och väl upp av ett besök till den fantastiska tempelstaden Angkor med dess vackra ruintempel. Även Indien, med Goa i spetsen, är ett mycket prisvärt resmål i vinter. Goa är dessutom lite ”Indien light”, maten är inte lika kryddstark som i det traditionella indiska köket och med milslånga stränder med klart vatten lockar Goa många soltörstande svenskar i vinter.

På lite närmare håll är både Egypten och Kap Verde prisvärda alternativ för en solig jul- och nyårsresa. Temperaturen i Egypten i december är som en normal svensk sommardag, och snäppet varmare på Kap Verde. Egypten är något billigare, men Kap Verde kan å andra sidan stoltsera med ca 350 soldagar om året.

Hit reser du för mest sol för pengarna i jul

  1. Kambodja
  2. Indien
  3. Vietnam
  4. Thailand
  5. Egypten
  6. Kap Verde

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum