Håll Sverige Rent

Metal-festival i Gävle miljömärkt

Dela

5000 fans ska under två dagar lyssna på 38 metalband som spelar på Gefle Metal Festival. Nu har arrangören miljömärkt eventet och hoppas att besökarna bidrar till att minska festivalens miljöpåverkan genom att samåka till festivalen och återvinna sitt skräp.

– Genom Miljömärkt Event hoppas vi kunna få besökarna att tänka på var de slänger sitt skräp. För att minska nedskräpningen tillåts inget utdelningsmaterial som flyers eller give-aways och vi har också satsat på enkel återvinning av PET-flaskor, säger Ulrika Swartz på Gefle Metal Festival.

Förutom insatser för att minska nedskräpningen har festivalen även satsat på att hitta bra lösningar för transporterna, där samordning av både saker och människor är en viktig del. Bland annat har en festivalbuss anordnats och man uppmanar även deltagarna att gå eller cykla till eventet. All el under festivalen är miljömärkt, och ett stort antal vegetariska måltider serveras.

Det är första gången som arrangören miljömärker eventet, som är en stor musikfestival med uppemot 5000 metalälskande festivaldeltagare som går av stapeln den 14-15 juli. Gävle kommun har varit delaktiga i hela processen.

– Vi är glada att Gefle Metal Festival tar miljöfrågan på allvar, och verkligen vidtar åtgärder som märks. En stor miljöpåverkan från festivaler är både transporter och nedskräpning, och med ett systematiskt arbete blir det enklare för arrangören att åstadkomma skillnad, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Målet med Miljömärkt Event är att hjälpa och stötta arrangörer, så att den negativa miljöpåverkan från event blir så liten som möjligt. Detta gör vi bland annat genom en kriteriechecklista som ger råd inom de områden där ett event kan ha en negativ miljöpåverkan. Miljömärkt Event drivs av Håll Sverige Rent.

Andra event som är miljömärkta är Vasaloppet, Blodomloppet och Sommarscen Malmö.

För mer information:
Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, telefon 076-9410189
Malin Larsson Salo, ansvarig för Miljömärkt Event på Håll Sverige Rent, telefon 073-230 47 95

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum