Metalliska material

Metalliska material öppnar ny utlysning

Dela

Det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material öppnar nu sin årliga programövergripande utlysning för 2020. Genom denna utlysning finansieras projekt som har potential att bidra till det strategiska innovationsprogrammets mål, men som inte har passat in i tidigare utlysningar inom programmet. Utlysningen har en budget på 12 miljoner kronor.

– Metalliska material genomför varje år en programövergripande utlysning som ser likadan ut år från år, så att särskilt industrin ska hinna förbereda sig och veta att den kommer. Därför öppnar vi den som vanligt i år, även om det blir lite märkligt att fråga efter nya forskningsprojekt i tider när många är permitterade och verksamheter går på halvfart. Vi hoppas att vi hinner få in ett antal spännande projektförslag till sista ansökningsdag i augusti, och skulle det visa sig att det inte går så har vi möjligheten att skjuta på deadline, säger Gert Nilson, programchef för Metalliska material.

De som kan söka stöd i utlysningen är forsknings- och utvecklingsprojekt som har potential att bidra till resultat- och effektmålen för det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material.

Alla typer av organisationer som kan genomföra ett projekt som bidrar till programmets resultat- och effektmål är välkomna att söka bidrag. I projektet måste minst två projektparter delta, varav minst en part ska vara ett svenskt företag. Utländska organisationer utan filial eller driftsställe i Sverige får delta i projekten, men kan inte få bidrag.

Det finns ingen övre gräns, men Vinnovas finansiering får utgöra högst 50 procent av projektets totala stödberättigande kostnad. Resterande kostnader finansieras av projektparterna själva.

Utlysningens totala budget är på 12 miljoner kronor.

Sista dag för ansökan till utlysningen är kl. 14.00 18 augusti 2020!

Läs all information samt hela utlysningstexten på Vinnovas webbplats

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material syftar till att förverkliga den strategiska forsknings- och innovationsagendan Nationell samling kring metalliska material. Programmet är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas satsning på strategiska innovationsprogram och samlar Sveriges metallindustrier: stål, aluminium, hårdmetall, gjutstål, gjutjärn och gjutna icke-järnmetaller.

 

 

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

 

Följ Metalliska material

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Metalliska material