MHF

MHF värmer upp Stockholm med sång inför ministerkonferensen.

Dela

Körmanifestation mot rattfylleri på Sergels Torg den 18 februari kl 16:30. Stor kör med Gatans Röster och Kör För Alla. Vi uppmärksammar den globala ministerkonferensen om trafiksäkerhet som startar dagen efter. Efter framträdandet öppnar den starka interaktiva utställningen med ideella trafiksäkerhetsorganisationer på Stockholms Central. Körledare: Caroline af Ugglas och Maria Peters. Arrangör: MHF och MHF Haninge Stockholm

Alla som vistas mer eller mindre ute i trafiken riskerar att drabbas av olyckor.
Ansvaret för trafiksäkerheten är gemensamt. Därför bjuder MHF in att lyssna till vår körmanifestation på Sergels Torg den 18 februari, kl 16:30. Två stora körer sjunger till förmån för en säker och nykter trafik.

Trafiksäkerhet - en gigantisk utmaning

  • 1,3 miljoner människor dör varje år i trafiken över hela världen.
  • Det innebär att 3 700 människor dör varje dag.
  • Trafiken är den vanligaste dödsorsaken i världen bland människor 5 till 29 år.

Sverige är ett föregångsland. Men även här dör människor i trafiken. 2019 var det över 220 personer som dog i trafiken i Sverige. En tredjedel av dem dog på grund av alkohol och andra droger. Rattfylleri är ett stort problem i trafiken.

Ministerkonferens

19-20 februari är Sverige värd för en global ministerkonferens som hålls i Stockholm. Där ska världens länder enas om globala rekommendationer för att göra vägarna säkrare. MHF vill sätta fokus på alkohol och andra droger i trafiken, och de problem de skapar där. 

MHF värmer upp Stockholm med sång inför den viktiga konferensen.

MHF arbetar för en nykter trafik, och vi vill dra uppmärksamheten till frågorna om trafiksäkerhet och rattfylleri i synnerhet.

Därför sjunger vi tillsammans med Kör för alla och Gatans röster på Sergels Torg kl 16:30.

Vi räknar med flera hundra sångare. Körerna leds av Caroline af Ugglas och Maria Peters.

Alla sångare kommer att bära reflexväst med texten ”Don´t drink and drive”. Vi delar också ut reflexer till publik och förbipasserande.

Efter framträdandet är alla välkomna till öppningen av utställningen på Stockholms Central. 

Utställning på Centralen

Direkt efter körmanifestationen deltar MHF i öppnandet av en interaktiv utställning av ideella organisationer på Stockholms Central. Där kommer vi att på ett starkt visuellt sätt visa på effekterna av de många döda och skadade i trafiken. Utställningen är ett auktoriserat sidoevent till ministerkonferensen. 

Alla kan göra något mot rattfylleri! 

Vi vill att du ska säga ifrån och vara uppmärksam på dina nära och kära och bry dig om vad de gör när de druckit alkohol. Du kan göra skillnad genom att vara den som säger ifrån nästa gång någon är på väg att köra berusad. Låt ingen riskera sitt och andras liv genom att köra full!  

  1. Kör aldrig alkohol- eller drogpåverkad 
  2. Åk aldrig med en påverkad förare 
  3. Hindra andra att köra påverkade 
  4. Om du inte kan hindra – Ring Polisen! 

Häng med MHF för säker och nykter trafik 2020 – Vi ses på Plattan

Arrangör: MHF och MHF Haninge Stockholm

För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp. För att se det här innehållet från plankjock.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

MHF
MHF
Byängsgränd 8, 2tr
120 40 Årsta

08-555 765 55http://www.mhf.se

MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Man har ca 13 000 medlemmar uppdelade i sju regioner och 200 lokalavdelningar. MHF tillhör de mest aktiva trafiksäkerhetsorganisationerna i landet.

Följ MHF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MHF

Var tionde manlig bilist tycker att det är okej att köra efter att ha druckit alkohol24.5.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

I morgon den 25 maj är det Trafiknykterhetens dag – en dag som har instiftats av MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund för att lyfta det viktiga i att aldrig köra alkohol- eller drogpåverkad. I en attitydundersökning gjord av Kantar Sifo i maj 2021 på uppdrag av Bilprovningen och MHF säger var tionde manlig bilist att ett glas vin eller en starköl inte är något hinder för att köra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum