MHF

MHF:s VD går i pension

Dela

Göran Sydhage slutar som VD på MHF. Detta med anledning av att Göran valt att gå i pension då han snart fyller 68 år. Göran Sydhage har varit MHF:s VD sedan våren 2015. Rekrytering av en ny VD pågår, och under tiden är MHF:s trafiksäkerhetschef Lars Olov Sjöström tillförordnad VD.

Göran Sydhage, VD på MHF 2015-2021
Göran Sydhage, VD på MHF 2015-2021
Göran Sydhage slutar som VD på MHF. Detta med anledning av att Göran valt att gå i pension då han snart fyller 68 år. Göran Sydhage har varit MHF:s VD sedan våren 2015.
 
–Det har varit en intensiv period med MHF. Många resor till regioner och lokalavdelningar för träffar och utbildningar med MHF:s unika och viktiga lokala medlemmar och funktionärer. Dessutom har vi gjort ett påverkansarbete som gett flera viktiga, konkreta resultat för ökad trafiknykterhet i trafiksäkerhetens tjänst som gjort att arbetet känts mycket meningsfullt, säger avgående VD Göran Sydhage.
 
Rekrytering av en ny VD pågår, och under tiden är MHF:s trafiksäkerhetschef Lars Olov Sjöström tillförordnad VD.
 
–Jag ser fram emot att fortsätta MHF:s viktiga förnyelsearbete tillsammans med det övriga kansliet och hela MHF-landet, och vi kommer att hålla ett fortsatt högt tempo tills en ny chefstjänsteman är rekryterad, säger Lars Olov Sjöström. 
 
–Jag önskar Lars Olov Sjöström varmt lycka till i sitt arbete fram till dess en ny chef kommer på plats. Det här är bästa tänkbara lösning därför att Lars Olovs kunnande och erfarenhet saknar motstycke då det gäller trafiksäkerhetsarbetet i Sverige med trafiknykterhet som huvudfokus, avslutar Göran Sydhage.


Nyckelord

Kontakter

Bilder

Göran Sydhage, VD på MHF 2015-2021
Göran Sydhage, VD på MHF 2015-2021
Ladda ned bild

Om

MHF
MHF
Byängsgränd 8, 2tr
120 40 Årsta

08-555 765 55http://www.mhf.se

MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund bildades 1926, och arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Man har ca 10 000 medlemmar uppdelade i sju regioner och 150 lokalavdelningar. MHF tillhör de mest aktiva trafiksäkerhetsorganisationerna i landet.

Följ MHF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MHF

MHF lyfter fram bra förebyggande insatser kopplat till riskbruk av alkohol under vecka 457.11.2022 07:30:00 CET | Pressmeddelande

15 procent av svenskarna dricker alkohol på ett riskfyllt sätt. 12 500 personer kör rattfulla varje dygn. Under vecka 45 tar MHF upp alkoholfrågan utifrån ett brett samhällsperspektiv och ger inspirerande exempel på förebyggande insatser. Nationella uppmärksamhetsveckan för riskbruk av alkohol är en återkommande satsning under vecka 45 – i år den 7 till 13 november. I år har MHF gjort en större satsning och producerat fem filmer som har premiär idag måndag den 7 november.

Bli inte blåst efter kräftskivan – hälften av alla alkomätare visar fel resultat4.8.2022 11:29:50 CEST | Pressmeddelande

Det är många som har köpt sig en alkomätare för att få ett svar på när man kan köra igen efter att ha druckit alkohol, speciellt nu i kräftskivetider. Det är därför mycket oroande att Tomas Jonsson, Sveriges ledande expert på alkoholmätarteknisk utrustning och VD på MHF Testlab som är ett av tre i världen ackrediterade testcenter av alkoholmätare, i TV4 Nyhetsmorgon kunde visa att hälften av mätarna inte fungerande. Flera stora teknikåterförsäljare säljer mätare som visar ett alldeles för lågt alkoholinnehåll i utandningsluften och på så sätt kan lura användaren till att köra även om denna i lagens mening faktiskt kan dömas för grovt rattfylleri. – Tyvärr finns det fortfarande ett antal mätare på den svenska marknaden som är totalt odugliga för att mäta promillehalt och faktiskt kan lura användaren att begå lagbrott, säger Tomas Jonsson. Ett konkret råd från Tomas Jonsson är att man innan inköp kollar att alkoholmätaren uppfyller den internationella standarden för den här typen av prod

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum