Stiftelsen Skansen

Mia Skäringer vårtalar på Skansen!

Dela

”Det här är min kvinnas vårskrik. Koltrastens vemodiga sång om kvällen. Den förvridna manlighetens möjlighet till förnyelse. En liten pojkes chans att få vara sig själv.” Valborg firas på Skansen, mitt i Stockholm, och i år kan vi lyssna på Årets vårtalare Mia Skäringer.

Mia Skäringer. Fotograf: Viktoria Wyckman Ågren
Mia Skäringer. Fotograf: Viktoria Wyckman Ågren

På Skansen firas Valborg med program på Sollidenscenen från eftermiddag till sen kväll. 

15–16.10 Valborgsprogram under dagen: Sjungom studentens lyckliga dag!
Studentikost valborgsfirande i samarbete med Stockholms Studentkårers Centralorganisation. Fanborg med fanor och standarer från Stockholms lärosäten. Utmärkelsen ”Årets studentvän” delas ut och tal hålls. Vårsånger med Stockholms Studentsångare. Spex och galna upptåg med showorkestern Kårsdraget och Baletten Kårsetten.

Kl 20.15–22 Valborgsprogram under kvällen: Sköna maj välkommen! 
Vårtal, vårsånger och musikunderhållning vid Valborgsmässobålet. 

20.15–22 Sköna maj välkommen!                   
20.15–20.45 Folkmusikgruppen Väsen
Ca 20.45–20.55 Mia Skäringer håller talet till våren.
21 Valborgsmässobålet tänds.
21–21.20 Stockholms Studentsångare sjunger in våren. 
Dirigent: Pelle Olofson
21.20–22 Världsmusikgruppen Tarabband 

Studenter har gratis entré mot uppvisande av giltig studentlegitimation. 

Årets vårtalare - Mia Skäringer

Mia Skäringers stora genombrott kom med den Kristallenbelönade serien Mia och Klara (2007-2009). Sedan spelade hon rollen som Anna i succéserien Solsidan (2010-2015) vars avsnitt har följts av över en miljon tv-tittare varje vecka. Det är denna roll hon repriserar i långfilmsversionen som setts av över 600 000 biobesökare. Bland övriga filmroller kan nämnas Karaokekungen (2009), Mammas pojkar (2012) och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013).

Sedan ett år tillbaka driver hon även succé podden ” Skäringer och Mannheimer” tillsammans med Anna Mannheimer och till hösten är hon aktuell med sin turné ” No more fucks to give” 

Bilder

Mia Skäringer. Fotograf: Viktoria Wyckman Ågren
Mia Skäringer. Fotograf: Viktoria Wyckman Ågren
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Snart är det klart - invigning för kunskapscentret Baltic Sea Science Center 11 april12.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

Nu är huset på plats, utställningarna på väg upp och blandningen av sött och salt i akvarierna utprovad. Laxarna, torskarna och simporna har flyttat in i det stora akvariet och väntar på sällskap från ålar, braxen, sill och flera andra arter. En liten smörbult får vara sambo med två ungålar ett tag tills de alla tre växt till sig och kan samsas med de vuxna djuren. Kunskapscentret Baltic Sea Science Center på Skansen är på väg att bli klart. Invigningsdatum är satt till den 11 april.

Elbilstaxi prioriteras på Djurgården31.1.2019 06:00:00Pressmeddelande

Ungefär 15 miljoner människor besöker Djurgården årligen, vilket är fler än kinesiska muren. För aktörerna på Djurgården är det viktigt att alla kan ta sig hit på ett hållbart sätt. Många av dem väljer redan idag miljövänliga alternativ som spårvagn eller cykel, men en del tar också taxi. Nu inleder Kungliga Djurgården ett samarbete med föreningen Nollzon för att öka andelen eltaxibilar på Djurgården.

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21:39Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum