Resia AB

Miami, London och Kanarieöarna vinnare på sportlovet

Dela

Upplevelser i kombination med sol på sportlovet, det är vad svenskarna vill ha. Topplistan visar att Miami fortsätter att öka (+15 %) i popularitet och får sällskap av fler städer i samma delstat. Kanarieöarna är svårslagna bland charterresorna men heta uppstickare som Phu Quoc och Punta Cana utmanar. Dessutom är Egypten tillbaka för första gången på länge.

– Det är intressant att se att trenden med resmål som är rika på upplevelser är de som lockar flest svenskar, även under årets sportlovsveckor. Miami fullkomligt bubblar av möjligheter för såväl kompisgänget som barnfamiljen och kärleksparet. Kul är det att se att Rom ökat så stort (+76%) vilket bekräftar trenden om upplevelser i kombination med god mat och dryck som ett vinnande koncept, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

London – svenskarnas familjepärla
London är oftast i topp på de flesta listor över mest bokade resmål bland svenskarna. Inför årets sportlov syns dock ytterligare en ökning på +20 % jämfört med samma period förra året. Det ökade intresset för familjeresor till London märks även i butikerna. Med kort och relativt billig flygresa och aktiviteter som musikalen om Lejonkungen och utställningar med bland annat Shrek är London ett mekka för den som reser med barn. Att besöka inspelningsplatserna för Harry Potter är också något som fått bokningarna att gå i taket. Shoppingen, fotbollsmatcherna och alla mysiga marknader tillkommer sedan som pricken över i:et.

– London i all ära, men intressant är att se att Las Palmas som vanligtvis är en charterdestination nu ökat stort (+55%) på listan över reguljärflyg, medan de tappat på charterlistan (- 5 %). Det visar att svenskarna i dag är mer villiga att skräddarsy sina egna resor för att få en resa som bättre passar deras kalender, plånbok och behov. Kul är det även att se att Florida växer sig ännu starkare och nu har tre städer med på topp 10-listan, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Florida – solskensstaten som blivit ett mekka för svenskarna

Resorna till Florida har under de senaste åren fullkomligt exploderat. Några av anledningarna är att flygpriserna blivit mer prisvärda, att många kryssningsfartyg avgår härifrån samt det fördelaktiga klimatet. Det är dessutom mycket bekvämt och enkelt att ta sig runt i Florida. Du får enkelt med såväl nöjesparker och shopping som alligatorer och några av världens vackraste stränder på en och samma semester. Att samtliga Floridaorter på topplistan ökat i år tyder på att trenden är här för att stanna. Miami ökar med +15%, Fort Lauderdale med +45 % och Orlando med hela +51%. 

– Chartervärlden domineras även i år av Kanarieöarna. Utanför topplistan seglar dock Punta Cana (+27%) och Phu Quoc (+64%) upp som starka utmanare. Årets stora uppstickare är Hurghada som återigen placerar Egypten på topplistan efter att ha varit borta ett tag. I vår undersökning tillsammans med SIFO såg vi att svenskarna inte skrämts särskilt mycket av oroligheterna som hänt i världen. Kommer vi kanske även se Turkiet på listorna under året? menar Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

 

Förlorarna på sportlovet

Bland resmålen på reguljärflygslistan är det Krabi (- 44 %) och Barcelona som tappar mest (- 36 %). Bland charterresmålen är Varadero (- 42 %) och Montego Bay (- 78 %) de stora förlorarna.

*Topplista reguljärflyg

 1. Miami (1)
 2. London (4)
 3. Bangkok (2)
 4. Phuket (5)
 5. Malaga (8)
 6. Fort Lauderdale (ny)
 7. Las Palmas (ny)
 8. Orlando (ny)
 9. New York (7)
 10. Rom (ny)

*Topplista charterresor

 1. Las Palmas (Gran Canaria) (1)
 2. Granadilla de Abona (Teneriffa) (ny)
 3. Phuket (3)
 4. Puerto Rosario (Fuerteventura) (4)
 5. Santa Cruz (Teneriffa) (2)
 6. Sal (Kap Verde) (5)
 7. Krabi (6)
 8. Cancun (8)
 9. Arrecife (Lanzarote) (7)
 10. Hurghada (ny)

*Listorna är baserade på bokningar med avresa mellan 5 februari och 13 mars 2018.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 500 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg där vårt Servicecenter stöttar kundmötet med funktioner som marknad, teknisk utveckling, ekonomi, HR, IT och säljsupport. År 2016 omsatte vi 3,6 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Lissabon populär weekendstad bland svenskarna i sommar22.7.2019 06:40:00 CESTPressmeddelande

Svenskarnas semesterbokningar fortsätter att trilla in och weekendresmål som Lissabon, Prag och Krakow klättrar snabbt på listorna. Att semestra i en storstad i sommar är mer populärt än någonsin. Många nöjer sig med några dagar av storstadspuls och historia medan andra kombinerar storstad med strandhäng och äventyr. Bokningsläget till Lissabon ligger just nu på +75 % jämfört med samma period förra året och intresset för staden fortsätter att öka.

Bali, Albanien och Krakow lockar många svenskar15.7.2019 06:45:00 CESTPressmeddelande

Vi är mitt uppe i högsommaren och vädret bjuder på en härlig mix av sol, vind och regn. Svenskarnas sug efter resor är stort och några av resmålen som toppar listorna just nu är bland annat Bali, Krakow och Albanien. En trend som märks tydligt i sommar är att svenskarna bokar sista minuten-resor i högre utsträckning då många fortfarande inväntar en repris på förra årets hetta här hemma och inte vill boka upp sig för lång tid innan.

Hit reser svenskarna just nu– stora ökningar på topplistorna8.7.2019 06:45:00 CESTPressmeddelande

Vi är mitt uppe i sommaren och för många svenskar är det här semesterns allra första lediga dag. Då sommarvädret i år inte riktigt går att jämföra med sommaren 2018 bokas det en hel del resor just nu och det är flera spännande resmål som syns på topplistorna – såväl långväga som platser i Europa. För resor med avresa under vecka 28 syns ökningar till bland annat Krakow (+136 %), Denpasar (+104 %) och New York (+81 %).

Resia Travel Group erbjuder sommarens hetaste tåglinje27.6.2019 12:25:08 CESTPressmeddelande

Årets mest uppmärksammade transportsätt är definitivt tåget. Flygskammen ersattes med smygflygandet och har nu gått över i något som många kallar tågskryt. Skryt eller inte – tåg är ett fantastiskt transportmedel och för att matcha kundernas efterfrågan satsar nu Resia Travel Group på ett samarbete med North of England City Experience där man på ett enkelt och hållbart sätt kan upptäcka Englands norra delar.

Svenska damernas framgångar i VM lockar svenskar till Frankrike26.6.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Svenska damlandslaget stod för en fantastisk prestation i måndags kväll och är nu klara för kvartsfinal mot Tyskland på lördag. Intresset för damlandslaget har exploderat och i media och sociala medier kan man se hur mer eller mindre kända svenskar visar sitt stöd. Det är inte bara hemifrån som man visar sitt stöd – flygbokningarna till Paris har ökat med hela + 42 % sedan matchen mot USA förra torsdagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum