Järfälla Kommun

Micael Lis och Cecilia Lis årets företagare i Järfälla

Dela

Micael och Cecilia Lis sätter Järfälla på kartan genom sitt företag Skycon Mechanical Access.

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla  tillsammans med Micael och Cecilia Lis.
Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla tillsammans med Micael och Cecilia Lis.

Micael och Cecilia Lis utses till årets företagare 2020. Årets företagare är ett hederstecken till en enskild företagare som under året utfört en prestation som med hänsyn till förutsättningar och omständigheter framstår som en berömvärd förebild för företagare och samhället i övrigt. Utmärkelsen är ett årligen återkommande samarbete mellan Företagarna och Järfälla kommun.

- Jag är väldigt tacksam över alla våra fantastiska företag i kommunen som bidrar med tillväxt och arbetstillfällen till Järfälla och det är fantastiskt kul att få prisa någon som utmärkt sig extra under förra året. Micael och Cecilia verkar i det tysta men har genom åren byggt ett stabilt familjeföretag som visar att entreprenörskap från Järfälla kan erövra världsmarknaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Motivering

Micael och Cecilia Lis startade 1989 företaget Skycon Mechanical Access som ritar, konstruerar, tillverkar och monterar fönsterputsanläggningar till de största kryssningsfartygen i världen och är världsledande inom sitt område. Fönsterputsanläggningarna rengör fönster utan att använda tvättmedel eller kemikalier. Micael och Cecilia Lis sätter genom sitt företag Järfälla på kartan i världen och visar att man kan driva ett familjeföretag med goda och sunda värderingar och samtidigt verka internationellt och vara i absolut framkant på världsmarknaden. Dessa kvalitéer och egenskaper gör att Micael och Cecilia Lis är ett föredöme och en inspiration för andra företagare.

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75John.backvid@jarfalla.se

Bilder

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla  tillsammans med Micael och Cecilia Lis.
Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla tillsammans med Micael och Cecilia Lis.
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum