Linköpings kommun

Mikael Borin ny biträdande kommundirektör i Linköping

Dela

Mikael Borin har anställts som biträdande kommundirektör i Linköping från och med 1 april 2017. Som biträdande kommundirektör är han ställföreträdare till kommundirektören och kommer att ha ansvarsområden både förvaltningsövergripande inom kommunen, och att företräda kommunen externt.

Mikael Borin är för närvarande biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting. Han har tidigare under många år haft olika chefsposter i Region Östergötland, bland annat chef för hälso- och sjukvården i Finspång, primärvårdsdirektör, ekonomidirektör och biträdande regiondirektör.

- Mikael kommer på ett utmärkt sätt att kunna komplettera och ersätta mig i olika ledningsuppgifter, säger kommundirektör Paul Håkansson. Med Mikael säkerställer vi en bra ledningskapacitet i kommunen. Mikael är ytterst professionell och har en stark värdegrund som utgångspunkt i sitt arbete.

- Jag känner mig glad men samtidigt ödmjuk inför möjligheten att i denna roll vara med och bidra till Linköpings utveckling. Jag ser det som en mycket stimulerande utmaning att få möjligheten att kombinera arbetsuppgifter som till viss del är nya med uppgifter som jag är bekant med från mitt tidigare arbete i regionen, säger Mikael Borin.

Kontakt: Paul Håkansson telefon 0705-33 32 87, Mikael Borin telefon 0725-82 29 20.

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum