Uppsala Kommun Skolfastigheter

Mikael Carstensen ny VD för Skolfastigheter i Uppsala

Dela

Skolfastigheter har utnämnt Mikael Carstensen till ny VD. Han har närmare 20 års erfarenhet av olika chefsroller och kommer senast från en kombinerad roll som direktör för programområde barn och utbildning samt processledare för Örebro kommuns lokalförsörjning. Han tillträder i juni 2021.

Mikael Carstensen
Mikael Carstensen

– Styrelsen är mycket glad att välkomna Mikael Carstensen som ny VD för Uppsala kommun Skolfastigheter AB. I Mikael har vi hittat en lyhörd ledare med breda kunskaper i att leda och utveckla verksamheter. Vi tror att hanserfarenheter från tidigare uppdrag kan fortsätta att föra bolagets verksamhet framåt. Mikael Carstensen har en gedigen chefserfarenhet inom både offentlig och privat sektor. Han har till exempel arbetat som fastighetschef, rektor och utbildningsdirektör. Vi ser att hans erfarenheter kan addera och stärka Skolfastigheter i uppdraget som fastighetsägare av skolor och förskolor i ett snabbt växande Uppsala, säger styrelseordförande Helena Ersson.

–För att den pedagogiska verksamheten ska fungera på bästa sätt vet jag att pedagoger och rektorer behöver kunna fokusera på just det för att nå högre måluppfyllelse hos barn och elever. Jag kommer ta mig an mitt nya uppdrag som VD för Uppsala kommun Skolfastigheter AB med stort engagemang, och ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare där och i dialog med verksamheterna som nyttjar våra lokaler jobba för att skapa bästa möjliga lokalförutsättningarna för detta, säger Mikael Carstensen.

Mikael Carstensen tillträder som VD i juni 2021. Uppsala kommun Skolfastigheter AB äger, förvaltar, bygger och förädlar skolfastigheter i Uppsala kommun. Vi ska bidra till barns och ungas utveckling och välbefinnande, samt skapa mervärde för ägarna, det vill säga Uppsala kommun.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mikael Carstensen
Mikael Carstensen
Ladda ned bild

Dokument

Om

Uppsala Kommun Skolfastigheter
Uppsala Kommun Skolfastigheter
Salagatan 18A
753 30 Uppsala

018-727 40 30https://skolfastigheter.uppsala.se/

Skolfastigheter förser Uppsala kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Vi skapar inspirerande och trygga lärmiljöer, så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas. Alltid med hållbarhet i fokus.

Följ Uppsala Kommun Skolfastigheter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Kommun Skolfastigheter

Nya skolan i Bälinge växer fram11.5.2021 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

Uppsala är en av landets snabbast växande kommuner. Med den utvecklingen är behovet stort av fler skolplatser i pedagogiska lokaler - både i befintliga och i nya skolor där bostadsområden växer fram. I Bälinge har så väl Bälinge skola och Bälingeby förskola länge varit i behov av att rusta upp byggnaderna. Skolfastigheter har fått i uppdrag av Uppsala kommun att planera och bygga en ny skolbyggnad med idrottshall för verksamheter från förskoleklass till årskurs 6, samt även bygga en ny förskola i Bälingeby.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum