CUPRA Sverige

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrar historiskt STCC-silver

Dela

Mikaela Åhlin-Kottulinsky skrev in sig i historieböckerna som första kvinnliga förare på medaljplats i STCC TCR Scandinavia efter årets andra seger under finalhelgen på Ring Knutstorp i Skåne.

Fotograf: Oscar Malmlund
Fotograf: Oscar Malmlund

"Vi har kämpat och gett så mycket det här säsongen och har tagit steg för steg framåt hela tiden. Jag är så himla stolt över allt vi har gjort som team i år.", säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky och fortsätter, "Jag har aldrig tidigare varit så här stabil över en hel säsong och målet har vart topp tre. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gör det med bravur om jag ska vara ärlig. Jag är bara så stolt och jätteglad."

Redan krönta mästaren Robert Dahlgren segrade i andra tävlingen av säsongsfinalen framför Mikaela Åhlin-Kottulinsky och säkrade därmed CUPRA Dealer Team - PWR Racings nionde dubbelseger för året.

"Vi har haft en helt otrolig helg, och det verkligen vart en teamhelg. Vi har jobbat för att hjälpa Mikaela till en andraplats och det känns jätteroligt. Det känns som vi har haft bra fart i bilen hela helgen så jag är jättenöjd, vilken avslutning på en helt fantastisk säsong.", säger Robert Dahlgren.

"Vi på CUPRA Sverige är så tacksamma och imponerade av Mikaela och Robert som i våra tävlingsbilar, CUPRA Leon Competicíon, har skapat magi under hela STCC-säsongen 2021. Varje deltävling har inneburit ytterligare segrar och de har gång på gång visat vilka otroligt starka förare de är. Vi vill också rikta ett stort tack till alla hos PWR Racing, våra CUPRA återförsäljare och övriga sponsorer som möjliggjort denna fantastiska racingsäsong.", säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

STCC 2021-säsongen går till historien som PWR Racings bästa någonsin med förartiteln, teamtiteln, 13 segrar och 26 pallplatser.

"Det är svårt att sätta ord på årets säsong. Vi har överträffat alla våra förväntningar. Robert och Mikaela har kört fantastiskt under årets säsong och tillsammans med alla i teamet gjort vårt bästa totalresultat någonsin möjligt. Ett enormt stort tack till alla partners och inblandade i teamet.", säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Oscar Malmlund
Fotograf: Oscar Malmlund
Ladda ned bild
Fotograf: Oscar Malmlund
Fotograf: Oscar Malmlund
Ladda ned bild
Fotograf: Oscar Malmlund
Fotograf: Oscar Malmlund
Ladda ned bild
Fotograf: Oscar Malmlund
Fotograf: Oscar Malmlund
Ladda ned bild

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA deltar i den helt elektrifierade racing serien PURE ETCR samt i det världsomspännande elektrifierade SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, fotbollsstjärnan Ansu Fati, Hollywoodskådisen Daniel Brühl, den svenska racingföraren Mattias Ekström samt åtta av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum