Linköpings kommun

Mikaela Schullström blir integrations- och arbetsmarknadsdirektör

Dela

Nu är det klart att Mikaela Schullström blir integrations- och arbetsmarknadsdirektör i Linköpings kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 januari 2022.

Mikaela Schullström, tillträdande integrations- och arbetsmarknadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun
Mikaela Schullström, tillträdande integrations- och arbetsmarknadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun

Vid årsskiftet får Linköpings kommun en ny förvaltning: Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen. De verksamheter som ska ingå i den nya förvaltningen tillhör idag Leanlink, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och Social- och omsorgsförvaltningen.

Kommundirektör Paul Håkansson menar att organiseringen av den nya förvaltningen ger goda förutsättningar för en effektivare samordning av kommunens arbetsmarknadsinsatser och integrationsfrågor.

- Vi jobbar för att motverka segregation och för att öka integrationen av människor som har kommit till Sverige från andra länder. Människor måste kunna komma snabbare och bättre rustade till arbetsmarknaden. Då bryter vi utanförskapet.

Mikaela Schullström har utsetts till direktör för den nya förvaltningen. Hon är en mångårig medarbetare inom Linköpings kommun och arbetar idag som avdelningschef för Avdelningen vuxna vid Social- och omsorgsförvaltningen.

Paul Håkansson säger att Mikaela Schullström har den strategiska blick som uppdraget kräver.

- Det handlar om en ny förvaltning, och det kräver lite nytänkande. Mikaela är en duktig medarbetare som går vidare från avdelningschef till förvaltningschef. Det visar också att man kan göra en intern karriär i Linköpings kommun.

Mikaela Schullström är glad och förväntansfull inför det nya uppdraget.

- Det ska bli väldigt roligt. Jag känner verksamheten väl och tar med mig kunskap och engagemang i frågorna. Och jag vet att vi har medarbetare som är mycket kunniga på området. Det känns väldigt roligt att fullfölja arbetet tillsammans med dem.

Hon framhåller att hon redan jobbar mycket med frågorna i sin nuvarande roll, och att hon har stora förhoppningar på det kommande arbetet.

- Jag tror mycket på tanken att samorganisera dessa frågor på en förvaltning. Det stora utvecklingsarbete som vi har påbörjat kopplat till arbetsmarknadsområdet kommer i och med den nya förvaltningen ges än bättre förutsättningar.

Kontakter

Mikaela Schullström, tillträdande integrations- och arbetsmarknadsdirektör
Tel: 013-20 59 71
E-post: mikaela.schullstrom@linkoping.se

Bilder

Mikaela Schullström, tillträdande integrations- och arbetsmarknadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun
Mikaela Schullström, tillträdande integrations- och arbetsmarknadsdirektör i Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Linköpings sommarblommor skapar arbete1.12.2021 16:00:00 CET | Pressmeddelande

Linköpings kommun vidtar en rad insatser för att minska försörjningsstödet bland annat genom att tillskapa flera insatser med arbetslika aktiviteter. Det är viktigt att skapa aktiviteter inom områden som kan leda till egenförsörjning. Efterfrågan på arbetskraft inom de gröna näringarna ökar och behovet fylls idag ofta med utländsk arbetskraft. I Trädgårdsföreningens växthus odlas kommunens sommarblommor, lökar och annan växtutsmyckning och det kommer nu också att bli ett växtcentrum för 16 arbetslika aktiviteter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum