Jönköpings kommun

Milan först ut att vaccineras mot covid-19

Dela

I dag genomfördes den första vaccineringen mot covid-19 i Jönköpings kommun och vaccineringen genomfördes på Dundrets äldreboende i centrala Jönköping.

24 personer på Dundrets äldreboende får sin första dos av vaccin mot covid-19 nu under förmiddagen. Om tre veckor kommer de att få den uppföljande dosen. Milan som var den första att vaccineras berättar följande om dagens händelse.

- Det kändes ingenting att ta vaccinet och jag förstår inte dem som inte tar det, säger Milan, som var först ut att få vaccinet mot covid-19 under söndagen. 

Nu inväntar socialförvaltningen besked från regionen om när nästa leverans av vaccin kommer, så att planeringen för nästa vaccineringstillfälle kan påbörjas.

Pressträff

Klockan 11.15 finns det möjlighet för media att träffa Milan, den sjuksköterska som gett vaccinet och den läkare som varit med under vaccineringen, på innergården på Dundrets äldreboende. Välkomna!

Kontakt

Stefan Österström, 036-10 81 15, stefan.osterstrom@jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum