Umeå kommun

Miljöskjutsar för att stärka klimatarbetet i Umeå

Dela

För fjärde året i rad kan ideella föreningar söka stöd för att genomföra miljö- och hållbarhetsprojekt. I år är fokus på klimatrelaterade insatser som kan stärka arbetet med ett klimatneutralt Umeå. Stödet kallas miljöskjutsen och finns att söka fram till 30 april. Föreningar kan söka upp till 20 020 kr hos Umeå kommuns föreningsbyrå.

Syftet med miljöskjutsarna är att stödja projekt och insatser som bidrar till hållbar utveckling och minskad miljöbelastning. Projekten ska knyta an till ett eller flera av Umeås lokala miljömål, de 17 globala målen eller de 16 nationella miljömålen Under 2020 och 2021 är det särskilt fokus på klimatrelaterade insatser. Miljöskjutsarna är ett initiativ inom ramen för Green Umeå.

- Klimatomställningen är något som vi måste göra tillsammans och föreningslivet har en superviktig roll att spela. Jag tror att föreningarna i Umeå har många goda idéer som vi kan hjälpa dem förverkliga med en miljöskjuts, säger Annika Myrén som leder Umeå kommuns arbete inom Klimatneutrala Umeå.

Ideella föreningar kan sedan 2017 söka stöd för att genomföra miljö- och hållbarhetsprojekt. Projekt och aktiviteter ska genomföras helt eller delvis i Umeå kommun under 2020, eventuellt våren 2021. Fram till 30 april kan föreningar söka en miljöskjuts hos Umeå kommuns föreningsbyrå.

Kriterierna för att få en miljöskjuts
Stöd ges till projekt- och arrangemangsidéer som genomförs helt eller delvis i Umeå kommun.

Stödet ges till projekt som:


Om Green Umeå

Under Green Umeå samlas företag, organisationer och privatpersoner med en vision om en grönare framtid i Umeå och den norra regionen. Vi tror att både vilja, engagemang och kunskap finns här. Det handlar om vad var och en är beredd att bidra med för att skapa förbättring.

Green Umeå skapades på initiativ av Umeå kommun – men bygger framför allt på ett samarbete mellan lokala företag och organisationer. När många bidrar med litegrann blir små steg till stora förbättringar.

Läs mer om miljöskjutsen och tidigare års miljöskjutsar på www.greenumea.se/miljoskjuts

 

Nyckelord

Kontakter

Jennie Jonsén
Handläggare för miljöskjutsen
Föreningsbyrån Umeå kommun
090-16 21 45
jennie.jonsen@umea.se

Annika Myrén
Projektledare för Klimatneutrala Umeå 2030
Miljö och Hälsoskydd, Samhällsbyggnadsförvaltningen
090-16 12 45, 070-388 49 66
annika.myren@umea.se

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum