AcadeMedia

Milstensskolans nya rektor välkomnar fler elever till högstadiet

Dela

Milstensskolans nya rektor Maria Dahlin har lång och gedigen erfarenhet som pedagog och rektor. Höstterminen innebär många spännande förändringar för grundskolan i Täby, som nu bygger ut för att ge mer plats till skolans äldsta elever.

Maria Dahlin är ny rektor för Milstensskolan i Täby.
Maria Dahlin är ny rektor för Milstensskolan i Täby.

Det har länge varit trångbott för högstadieeleverna på Milstensskolan, men nu byggs skollokalerna för årskurs 7-9 ut. I de nybyggda lokalerna kommer även skolans nya rektor att ha sin arbetsplats. Det innebär att skolans högstadium nu har plats för fler elever och kan växa.

Förutom högstadiets nya lokaler så har Milstensskolan många andra spännande projekt på gång. Det prisbelönta projektet Nätänglar, där skolan arbetar för att förebygga hat och mobbing på nätet, fortsätter givetvis. Skol-IF är en annan satsning som Milstensskolan gör tillsammans med Djurgårdens IF. Det innebär rörelse utomhus för alla skolans elever både under raster och lektionstid. 

— Tack vare samarbetet med Skol-IF får alla våra elever, från förskoleklass till årskurs 9, möjlighet till rörelse varenda dag, året runt. Aktiviteterna innehåller allt från vildmarksbandy och bollekar till cirkelträning och löpträning, säger Lena West, biträdande rektor på Milstensskolan. 

De senaste fem åren har Maria Dahlin varit rektor för Pysslingenskolan Castello vid Järla Sjö. Hennes pedagogiska erfarenhet stäcker sig 22 år bakåt i tiden. Som ny rektor för Milstensskolan får Maria, själv boende i Täby, betydligt närmare till jobbet. 

— På Milstensskolan har vi en mycket kompetent personalgrupp med behöriga lärare som vill framåt. Som ny på skolan märkte jag snabbt den snälla atmosfären som präglas av tydliga strukturer och studiero, säger Maria Dahlin som nu hunnit med tre veckor som rektor för skolan. 

Milstensskolan har även ett samarbete med kommunala Åva gymnasium, vilket innebär att skolans elever i årskurs 9 har möjlighet att läsa engelska och matematik på gymnasienivå. 

— Jag driver matematikstrategin för bättre lärande för Pysslingens grundskolor sedan fem år. Satsningen riktar sig till förstelärare inom matematik som sedan driver utvecklingsarbetet på sina skolor för att öka måluppfyllelsen i matematik. Därför är jag glad att vi genom samarbetet med Åva verkligen kan utmana våra äldre elever inom detta viktiga ämne, säger Maria. 

För mer information om Milstensskolans nybyggnationerna och skolans offensiva satsning på rörelse och bättre lärande, kontakta gärna rektor Maria Dahlin. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Maria Dahlin är ny rektor för Milstensskolan i Täby.
Maria Dahlin är ny rektor för Milstensskolan i Täby.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia driver totalt 75 grundskolor som är verksamma under namnen Vittra och Pysslingen Skolor. Vittra har funnits sedan 1993 och består av 23 för- och grundskolor. Pysslingen startade sina första förskolor på 1980-talet. Idag finns det 52 grundskolor inom Pysslingen varav 21 med integrerade förskolor. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum