Värmdö Kommun

Min bild - Värmdöbornas bild av coronakrisen

Dela

Hur förändras livet och vardagen för Värmdöborna av coronakrisen? Fotograf Elisabeth Ubbe dokumenterar under våren ett stort antal Värmdöbor genom personporträtt i bild och text. Projektet kommer att bli en fotoutställning som kommer att sammanställas av initiativtagare Elisabeth Ubbe i samarbete med fotografen Niclas Hammarström.

Värmdö kommun har tillsammans med fotograferna Elisabeth Ubbe och Niclas Hammarström startat ett projekt, Min bild, för att dokumentera Värmdö i bild och text under coronakrisen. Elisabeth Ubbe är kreatören bakom projektet och står också bakom porträttens bild och text.

- Livet förändrades så snabbt för så många. Det påverkade mig och jag insåg att jag ville dokumentera detta för framtida generationer och göra en autentisk skildring av Värmdöborna och mitt eget lokalsamhälle under pandemin, säger initiativtagaren och fotografen Elisabeth Ubbe.

Projektet Min bild kommer att belysa Värmdöborna och gestalta dem i deras vardag. Syftet är att genom ett personporträtt samt kortintervjuer dokumentera och bevara människors bild av hur vårt lokalsamhälle svarade på krisen.

En historisk beskrivning

Porträtten kommer att bli en del av Värmdös historia och en del av historiebeskrivningen om hur människor och samhället påverkades av coronavirusets effekter.

-  Ambitionen är att skapa en konstnärlig dokumentation för framtiden men det handlar också om att här och nu på ett lite annorlunda sätt ge utrymme för samtal och reflektion om corona. Bilderna kan hjälpa till att spegla oss i varandra, säger Fredrik Nornvall, kultur- och fritidschef i Värmdö.

Värmdöbornas egna bilder i utställningen

Projektet kommer att resultera i en utställning i Fotoparken under hösten 2020. Elisabeth Ubbe kommer att sammanställa projektet tillsammans med Niclas Hammarström som kommer att kurera fotoutställningen Min bild. Urval av porträtten kommer också att kunna ses i kommunhuset från 4 maj.

Vill du berätta din historia? Hör av dig till minbild@varmdo.se och anmäl ditt intresse för att bli porträtterad av fotograf Elisabeth Ubbe.

Värmdöbornas egna bilder kommer också få en möjlighet att vara en del av utställningen. Hur ser effekterna av coronaviruset ut genom deras egna ögon? En jury bestående av fotograferna Elisabeth Ubbe och Niclas Hammarström samt Fredrik Nornvall, kultur- och fritidschef i Värmdö kommun, kommer att välja ut ett 10-tal bilder till utställningen på temat ”Vad är Corona för dig?”

Kriterier

Vad är Corona för dig? Bilden ska symbolisera hur fotografen tolkar effekterna av coronakrisen och tolkningen är fri. Bilden ska vara tagen på Värmdö, men fotografen behöver inte vara bofast i kommunen. Genom att skicka in bilder till tävlingen så tillåter fotografen att Värmdö kommun kan använda dessa bilder. Juryn kommer också att utse de tre bästa bilderna. Bilderna ska vara högupplösta och sändas senast den 31 augusti till minbild@varmdo.se

Kontakter

Fredrik NornvallKontorschef Kultur- & fritidskontoret

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje.
Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

Tel:0857047448fredrik.nornvall@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum