Min Doktor

Min Doktor covid-vaccinerar åt Region Skåne

Dela

Vårdgivaren Min Doktor har blivit utvald av Region Skåne för att hjälpa till att vaccinera skåningarna mot Covid-19. Vaccinationerna kommer att utföras i Stadionmässans lokaler i Malmö så snart större leveranser av vaccin anländer senare under våren.

– Vi utför redan testning av pendlare till och från Danmark på uppdrag av Region Skåne och förra året genomförde vi omkring 200 000 vaccinationer mot andra sjukdomar, på Min Doktors fysiska mottagningar. Eftersom vi har kapacitet och erfarenhet känns det självklart att ställa upp, säger Olof Fredricson, affärsområdesansvarig för Min Doktor-klinikerna.

Ett avtal med Region Skåne innebär att Min Doktor ska erbjuda förbokad vaccinering av allmänheten i åldern 18–64 under en period om sex månader. Det är drygt 800 000 personer som ska vaccineras - hur många av dessa som kommer att vaccineras av Min Doktors specialutbildade sjuksköterskor beror bland annat på tillgång till vaccin.

Vaccinationerna kommer att utföras i Stadionmässans luftiga utställningslokaler i Malmö. De stora lokalerna anpassas för att minimera trängsel och går enkelt att nå med flera olika färdmedel.

– Förberedelserna är redan i full gång och vi sitter nu och skissar på det mest optimala flödet i lokalen. Vi har ett gott samarbete med såväl Region Skåne som med Stadionmässan och ser fram emot att kunna ge invånare i och runt Malmö sina vaccinationer här säger Olof Fredricson, affärsområdesansvarig för Min Doktor-klinikerna.

För mer information:

Presskontakt Min Doktor, 010-160 04 06

press@mindoktor.se

Kontakter

Om

Min Doktor
Min Doktor
Norra Vallgatan 64 B
211 22 Malmö

010-16 00 406https://www.mindoktor.se/

Min Doktor grundades av läkare 2013 och erbjuder digitala vårdmöten, vårdcentraler samt ett tjugotal vård- och vaccinationsmottagningar i landet. Min Doktor ägs bland annat av Apotek Hjärtat, EQT Ventures och Swedbank Robur Ny Teknik. Huvudkontoret ligger i Malmö. 

Följ Min Doktor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Min Doktor

Min Doktor inför teledermatoskopi för bedömning av födelsemärken27.3.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Från och med nu och i en månad framöver kommer tre av Min Doktors 22 vård- & vaccinationsmottagningar att bedöma födelsemärken genom ett mobiluppkopplat dermatoskop. Syftet är att kunna upptäcka malignt melanom i ett tidigt skede. Tjänsten erbjuds i ett projektsamarbete med företaget Gnosco och metoden är enligt studier lika säker som en fysisk bedömning av födelsemärken*. Först ut är Min Doktors vård- & vaccinationsmottagningar i Borås, Linköping och på Hälla i Västerås och om projektet faller väl ut är Min Doktors plan att utvidga tjänsten till samtliga mottagningar. – Genom en tidig upptäckt förbättras prognosen för behandling av malignt melanom säger Loreto Ferrada, specialist inom hudsjukdomar och medicinskt ledningsansvarig läkare på Min Doktor. Genom att använda teledermatoskopi kan vi få ännu högre kvalitet och patientsäkerhet jämfört med idag. Ungefär 4 000 nya fall av hudcancertypen invasivt malignt melanom upptäcks varje år. Patienter som söker vård för hudförändringar kan s

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum