Min Doktor

Min Doktor förstärker med ny ekonomichef och bolagsjurist

Dela

Med en nylig investering på 280 miljoner kronor i ryggen kommer Min Doktor att satsa på att utveckla den digifysiska vården. Nätverket av fysiska mottagningar och vårdcentraler kommer att byggas ut och nya digitala vårdtjänster utvecklas för att ge fler patienter möjlighet till vård på distans. Bland många satsningar och rekryteringar som sker under våren har Min Doktor också valt att förstärka ledningen med Petter Renberg som ny CFO (ekonomichef) och Marcus Carlbrand som ny bolagsjurist.

Petter Renberg kommer senast från kollektivtrafikbranschen och den brittiska koncernen Go-Ahead där han var CFO för den nordiska verksamheten. Före det har han haft finansroller inom E.ON-koncernen, både i Sverige och utomlands. Kuriosa: Under studietiden skrev Petter en magisteruppsats om förnybar energi på uppdrag av NASA. Hans engagemang för samhällsförändring är gediget.

– Min Doktor är ett mycket spännande bolag i en expansiv fas och jag ser verkligen fram emot att få vara med på den här resan. Att få jobba med digital vård känns inspirerande då det i slutändan handlar om att förenkla och förbättra tillgången till vård för alla människor, säger Petter Renberg, ny CFO hos Min Doktor.

Marcus Carlbrand är ny bolagsjurist hos Min Doktor, och kommer senast från Region Skåne och ett uppdrag som regionjurist. Marcus har tidigare även arbetat som jurist inom dåvarande Stockholms läns landsting, bland annat med medicinsk rätt och sekretessfrågor.

– Jag känner starkt för hälso- och sjukvårdssektorn, en sektor som står inför stora möjligheter. Min Doktor är ett nytänkande bolag som vågar ta de nya vägar som krävs för att möta utmaningarna inom hälso- och sjukvården. Med min kunskap om den offentliga vårdverksamheten kan Min Doktor skynda på digitaliseringen och skapa en mer effektiv och patientvänlig hälso- och sjukvård - inte minst genom hållbara förutsättningar för digifysiska vårdgivare, säger Marcus Carlbrand, ny bolagsjurist hos Min Doktor.

För att se det här innehållet från www.mindoktor.se måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Kontakter

Om

Min Doktor
Min Doktor
Norra Vallgatan 64 B
211 22 Malmö

010-16 00 406https://www.mindoktor.se/

Min Doktor grundades av läkare 2013 och erbjuder digitala vårdmöten, vårdcentraler samt ett tjugotal vård- och vaccinationsmottagningar i landet. Min Doktor ägs bland annat av Apotek Hjärtat, EQT Ventures och Swedbank Robur Ny Teknik. Huvudkontoret ligger i Malmö. 

Följ Min Doktor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Min Doktor

Min Doktor inför teledermatoskopi för bedömning av födelsemärken27.3.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Från och med nu och i en månad framöver kommer tre av Min Doktors 22 vård- & vaccinationsmottagningar att bedöma födelsemärken genom ett mobiluppkopplat dermatoskop. Syftet är att kunna upptäcka malignt melanom i ett tidigt skede. Tjänsten erbjuds i ett projektsamarbete med företaget Gnosco och metoden är enligt studier lika säker som en fysisk bedömning av födelsemärken*. Först ut är Min Doktors vård- & vaccinationsmottagningar i Borås, Linköping och på Hälla i Västerås och om projektet faller väl ut är Min Doktors plan att utvidga tjänsten till samtliga mottagningar. – Genom en tidig upptäckt förbättras prognosen för behandling av malignt melanom säger Loreto Ferrada, specialist inom hudsjukdomar och medicinskt ledningsansvarig läkare på Min Doktor. Genom att använda teledermatoskopi kan vi få ännu högre kvalitet och patientsäkerhet jämfört med idag. Ungefär 4 000 nya fall av hudcancertypen invasivt malignt melanom upptäcks varje år. Patienter som söker vård för hudförändringar kan s

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum