Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Min och andras utsatthet - Talarkvällar i Stilla veckan

Dela

I stilla veckan kommer det att hållas tre talarkvällar i Tomaskyrkan. Temat för kvällarna är "Min och andras utsatthet". Tre olika personer kommer att tala kring temat, måndag- 15/4, tisdag- 16/4 och onsdagkväll 17/4, kl 18. Fri entré.

Stilla veckans Talarkvällar i Tomaskyrkan har i år temat: Min och andras utsatthet.

Tre inbjudna gäster kommer att hålla i var sin kväll och pratar om deras och andras utsatthet i samhället.

måndag 15 april är det Ute Steyer, rabbin i Stockholms synagoga, som kommer att prata personlig om veckans tema. Ute Steyer kom till Sverige 1992 och har studerat ekonomi bland annat i Lund och Stockholm. Under 1990-talet arbetade hon på Svenska handelskammaren och Ericsson. Under en kurs på Paideia, ett institut för judiska studier,   bestämde Ute sig för att utbilda sig till rabbin. Efter studier i Israel och New York, ordinerades hon till rabbin år 2009. I januari 2015 blev Ute Steyer rabbin i Stora synagogan i Stockholm.

Tisdag 16 april blir det personligt med Eido Al Fakir, queer artist och låtskrivare från Damaskus, Syrien. Artisten Eido Al Fakir släppte sin debut EP 2015 där hbtq-kärlek tar plats i tonerna. Eido är en hbtq person så det blir naturligt att han skriver utifrån ett sådant perspektiv, alla är inkluderade, alla kan känna igen sig i de känslor som finns i låtarna: Kärlek, sårbarhet, styrka, tvivel och tro.

Onsdag 17 april pratar Mats Nyholm, direktor S:t Clara kyrka Stockholm personligt om utsatthet. I januari 2018 tillträdde Mats som direktör för S:ta Clara kyrka i Stockholm. Han har tidigare jobbat i den EFS-anslutna församlingen som ungdoms- och lovsångspräst mellan åren 2006-2009. Därefter har Mats jobbat som präst i Bäckbykyrkan i Västerås.

Tre kvällar med tre olika gäster som kommer att bjuda på intressanta erfarenheter och berättelser. Fri entré. Fika går att köpa från kl 17.30.
Varje kväll börjar kl 18 i Tomaskyrkan, Cedergatan 1.

För mer information, kontakta: Gunnar Kärrbom, Komminister, 021-40 41 25, gunnar.karrbom@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum