Stockholms stadStockholms stad

Min spegelbild - Mer konst i Skärholmen.

Dela
Byggplanket runt Stockholmshems nya hus på Bredholmstorget får ett lyft genom konst gjord av 160 barn och unga. I en satsning för romsk inkludering har nio praktiserande ungdomar deltagit i ett konstprojekt handlett av Unga Berättar – Kulturskolan. Välkommen på vernissage Torsdag den 4 maj klockan 10.30, Bredholmstorget, bredvid Skärholmens galleria.
En del av det färdiga verket som snart pryder Bredholmstorget i Skärholmen.
En del av det färdiga verket som snart pryder Bredholmstorget i Skärholmen.

Efter att ha introducerats till och prövat på digital illustration, har ungdomarna fört kunskapen vidare i aktiviteter på skolor och bibliotek i Skärholmen. På så sätt har teckningar från barn och unga samlats in till det över 50 meter långa kollektiva konsverket som speglar allt ifrån en tankar kring klimatförstörelse, minnen av solnedgångar, och hamburgare. Allt utifrån temat: Min spegelbild.

Projektet har handletts av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomfördes på uppdrag av Stockholmshem i samarbete med Arbetsmarknadsförvaltningen. Även i september 2022 utsmyckades trappan bredvid Bergbanan i Skärholmen med mosaik i ett liknande samarbete. Förutom ökad delaktighet i utformningen av sin stad ger projektet ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. I arbetet behövdes ingen tidigare erfarenhet utan de har lärt sig under processens gång.

”Jo, det var första gången när vi skulle till en av skolorna så var jag jättenervös och det pirrade jättemycket. Jag var riktigt nervös men sen jag hade också bra känsla. Jag va glad över att jag får nu undervisa barnen på nånting när man själv har suttit på en av skolbänkarna och själv blivit undervisad.” Praktikant, 17 år

”Jag ville rita något som uppmanar andra att göra något såhär bättre och att ta hand om naturen” Elev, årskurs 4, Sätraskolan

Om Unga Berättar

Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål och det vi arbetar särskilt kring är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Detta gör vi genom att ta fram och leda pedagogiska projekt tillsammans med beställare och samverkansparter. Metoderna vi använder de skiftar, men vi utgår alltid från den personliga berättelsen och ungas egna uttryck. Hos oss ges utrymme åt barn och ungas röster genom konstverk, filmer, fotografier, poddar och andra kreativa uttryck. Våra deltagare involveras i hela processen, från planering till färdig produkt.

Läs mer om vår verksamhet på kulturskolan.stockholm.se/ungaberattar och på Instagram: @ungaberattar

Kontaktperson: My Adborn,

My.adborn@edu.stockholm.se

tel: 0701231736

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

En del av det färdiga verket som snart pryder Bredholmstorget i Skärholmen.
En del av det färdiga verket som snart pryder Bredholmstorget i Skärholmen.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms nya landmärke för kultur och evenemang är döpt2.6.2023 07:28:35 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagen togs ett spadtag, och scenen i Gasklocka 2 döptes till Gasometer. När den öppnar hösten 2026 kommer den stora scenen att rymma 1 750 platser för sittande publik och med stående publik kan Gasometer ta emot 2 300 personer. Samtidigt namngavs också restaurangen och evenemangsplatsen på scenbyggnadens tak. Den kommer att heta Dome och anspelar på den rymdkänsla det kommer att bli med 17 meter upp till Gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1 000 gäster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum