RödGrön Ledning i Västra Götaland

Mindre administration på Sahlgrenska

Dela
I dag beslutade styrelsen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset om åtgärder för minskad administration. Sjukhusdirektören får i uppdrag att identifiera icke-vårdnära administrativa rutiner och uppdrag som kan avslutas. - Vården behöver mer personal som jobbar patientnära, säger styrelsens ordförande Cecilia Dalman-Eek (S), RödGrön Ledning.

- Vi måste fokusera på att göra rätt saker i våra verksamheter. Vi vill fokusera på det vårdnära arbetet på sjukhuset. All oönskad administration måste vi vara noga med att ha koll på, och följa upp, säger Cecilia Dalman Eek (S), ordförande på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Sedan tidigare finns det politiska uppdrag att icke-vårdnära administration ska minskas i verksamheterna, något som nu förtydligas. Regionen ska betala pensioner till all personal som gjorde fantastiska insatser i pandemin samt ta hand om den uppskjutna vård som är kvar efter pandemin.

- Nu ligger fokus på att öppna fler vårdplatser, ta hand om alla de som väntat för länge och förbättra arbetsmiljön för personalen som möter patienterna. Vi kommer inte kräva någon handlingsplan, utredning eller översikt - för det driver mer administration. I stället kommer frågan att ständigt vara på dagordningen och förvaltningen får redovisa vad de gjort för oss i styrelsen, säger Cecilia Dalman Eek (S), i RödGrön Ledning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

RödGrön Ledning i Västra Götaland
RödGrön Ledning i Västra Götaland

Västra Götaland

RödGrön Ledning består i Västra Götalandsregionen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet de gröna. 

Vi står för en grön, feministisk politik som präglas av framtidstro och ett nytt sätt att leda regionen mot en starkare välfärd igen. 

Följ RödGrön Ledning i Västra Götaland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RödGrön Ledning i Västra Götaland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum