Linköpings kommun

Mindre barngrupper i förskolan i Linköping

Dela

43 miljoner i statsbidrag och ändrat avdelningskoncept. Det är anledningen till att Linköpings barngrupper i förskolan nu minskar.

Linköpings kommun fick i juni 2016 drygt 43 miljoner till minskade barngrupper i förskolan i riktade statsbidrag. En första utvärdering skickas nu till Utbildningsdepartementet för uppföljning av arbetet. Utvärderingen visar att barngrupperna i förskolan minskat och nu består i snitt av 8,3 barn per grupp.

– Vår ambition har varit att minska barngrupperna i Linköping och det är glädjande att se resultatet av arbetet. Mindre barngrupper ger barnen större möjlighet att ta del av det pedagogiska arbetet och ger barnen en tryggare uppväxt. Vår förhoppning är att det också kommer att leda till högre kunskapsresultat under skolgången och ökad jämlikhet i skolan, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Jakob Björneke (S).

Samtidigt som kommunen beviljades de 43 miljonerna fick utbildningsförvaltningen i uppdrag att säkerställa att samtliga kommunala förskolor frångick avdelningskonceptet och istället skapade mindre och flexibla barngrupper under dagen. Något som ger barnen mer tid med vuxna, vilket ökar tryggheten och ger mer tid för den pedagogiska utvecklingen.

– Detta är början på ett utvecklingsarbete inom förskolan som fortsätter. Vi vill att fler barn ska delta i förskolans verksamhet och att pedagogerna ska få mer tid med varje barn för att kunna fördjupa det pedagogiska arbetet, fortsätter Jakob Björneke (S).

För ytterligare information kontakta barn- och ungdomsnämndens ordförande Jakob Björneke telefon 0702-43 81 45

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum