Håll Sverige Rent

Mindre skräp i Indien med kunskap från svenska kommuner

Dela

Med stöd av tjänstemän från svenska kommuner har det blivit renare i delstaten Tamil Nadu i Indien. På en fotoutställning i Kommunhuset Kristallen i Lund visas just nu hur projektet ”Recycle for Life” förbättrat livet för många människor i Indien. Det är Håll Sverige Rent och Hand in Hand som tillsammans genomfört projektet i Indien.

– Det är underbart att se resultatet av vårt gemensamma projekt i Tamil Nadu. Genom kunskapsöverföring har vi skapat en långsiktig lösning med mindre skräp och mer återvinning, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Nedskräpning och undermålig avfallshantering är ett stort problem i Indien. 90 procent av avfallet i Indien hamnar på gatan eller på öppna soptippar, vilket bidrar till förorenat vatten, förgiftade jordar, luftföroreningar och spridning av sjukdomar.

För att bidra till att förbättra den ohållbara miljösituationen i Indien startade Hand in Hand och Håll Sverige Rent, med stöd av Postkodlotteriet, miljöprojektet Recycle for Life år 2014. Projektet har dokumenterats med fotografier av bland annat fotograf Pieter ten Hoopen, fotografier som nu visas i en utställning i Södertälje kommunhus.

– Vi är otroligt stolta och glada över att kunna integrera Hand in Hands entreprenörsträning med Håll Sverige Rents expertis inom hållbar avfallshantering i samma projekt" "Detta resulterar både i en bättre miljö och nya arbetstillfällen, kommenterar Charlotte Bohman, Generalsekreterare Hand in Hand Sweden.

Med utbildning av tjänstemän och politiker, specialutformade kampanjer, jobbtillfällen och kunskapsutbyten har projektet Recycle for Life bidragit med en viktig pusselbit för en mer hållbar avfallshantering i delstaten Tamil Nadu i Indien. Förhoppningen är att fler delstater i Indien och andra länder i världen som har liknande miljöutmaningar kan använda arbetsmetoden i framtiden.

När? Utställningen finns på plats mellan 17-27 april. Öppet mån-tors 8-17 fre 8-16

Var? Kommunhuset Kristallen, Brotorget 1 i Lund

För mer information:

Stefan Hållberg, projektledare Håll Sverige Rent, 073-699 04 16
Håkan Jarlenius, kommunikationschef Hand in Hand, 070-827 52 02

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum